Güvercinleri BİMER'e şikayet ettiler

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım İlçesi Yeraltı Camii üstünde süs havuzunun etrafında kendilerine yer edinen güvercinleri çevredeki bazı esnaflar Başbakanlık İletişim Merkezi'e (BİMER) şikayet ettiler.

İlkadım Yeraltı Camii üstünde bulunan süs havuzunun yanını yer edinen güvercinler vatandaşların ilgi odağı olurken, çevrede bulunan bazı esnafların ise tepkisine neden oluyor.


Süs havunun etrafında bulunan banklarda oturan vatandaşlar güvercinlere yem atarken, çocuklarda neşe içinde aralarında koşturuyor. 
     Fakat yabani güvercinlerin çevrede bulunan esnafın dışarıda sattıkları ürünlere yemeye çalıştığı için de bu durumdan rahatsız olan bazı esnafların ise güvercinleri Başbakanlık İletişim Merkezi'e (BİMER) şikayet ettiği öğrenildi. 
      Yeraltı Camii çevresinde büfe işletmeciliği yapan Yunus Özgür, insanların meydandaki yabani güvercinleri sahiplendiğini onlara yem attığını belirterek, “Ben kendi adıma bu durumdan rahatsız olmuyor, aksine haz duyuyorum. İnsanlar bu meydana gelip kuşlara yem atıyor. Onları besliyorlar. Aynı zamanda stres atıyorlar. Bazı vatandaşlarınızda özellikle güvercinler için geliyor. Hem bu esnaflar açısından da iyi bir durum. Buraya insanlar gelecek ki biz para kazanacağız. Ancak çevredeki bazı esnaf arkadaşlarımız bu durumdan rahatsızlık duydu. Öyle ki, BİMER’e kadar şikayette bulundular” dedi. 

ÜRÜNLERE SALDIRIYORLAR
      Konuyu Çok Abarttılar Meydandaki kuşları çoğu zaman duyarlı zabıta ekipleri ve çevre esnafının yemlediğini belirten Özgür, “Bu konu o kadar saçma hale geldi ki, her kirli görüntüyü kuşlara bağlar oldular. Güvercinler bazen bazı aktar dükkanlarına girip ürünlere saldırıyor. Bunun üzerine esnaf durum karşısında şikayet ediyor. Bu konuyu Belediyeden tutun BİMER’ e kadar şikayet ettiler. Bu konuyu çok abarttılar. Aslında şuan için belediye görevini yapıyor. Mahalleyi ve kaldırımları zamanında temizliyor. Zabıta ekiplerinin güvercinleri yemlemek görevi değil. Bunu İnsaniyet olarak yapıyorlar.” diye konuştu. 

Samsun Haber.com

Samsun Güvercin