Havza Çiğdemtepe festivali gerçekleşti

TAKİP ET

Samsun'un Havza ilçesinde 7. Çiğdemtepe Festivali gerçekleştirildi.

Hacidede Çiğdemtepe mevkiinde bu yıl 7.’si düzenlene festivalin açılış konuşmasında Festival Kutlama Komitesi ve Havza Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı Hasan Gümüş festival ile mahalle halkını bir araya getirmek ve yeni nesillere kültürel değerleri öğreterek yaşatılmasını sağlamayı amaçladıklarını aktardı.

Karadeniz Rumeli Dernekler Federasyonu Başkanı Kemalettin Altınsoy, gelenek ve göreneklerine sahip çıkmaları gerektiğini ifade ederek; “Katılımcıların Milli Mücadelimizin 100. Yılını ve Ramazan Bayramı kutluyorum.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise gelenek ve görenekleri yaşatmak için insanları bir araya getirmenin zor bir iş olduğunu belirterek; “Bir mübadil olarak sizler ile bir arada olmaktan gururluyum. Düzenlenen bu festival ile birçok hemşerimiz sılayı rahim yaptı. Şimdi dönüş yolculuğu başladı. Allah kazasız belasız evlerine ulaşmayı nasip etsin. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin.” dedi.

Konuşmaların ardından başlayan festivalde çeşitler etkinlikler yapıldı.