Hayırsever işadamı Mehmet Öngel toprağa verildi

TAKİP ET

Havza'da yaptırdığı okullar, eğitime verdiği desteklerle tanınan ve Salı günü 102 yaşında hayatını kaybeden Hacı Mehmet Öngel toprağa verildi.

İstanbul’da hayatını kaybeden Hacı Mehmet Öngel’in naaşı Havza’daki evine götürülerek buradan helallik alındı.

Havza’da eşi Naciye Öngel ve kendi adını taşıyan iki okul, diyaliz ünitesi binası ve birde cami yaptırtan Hacı Mehmet Öngel  Kevser Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Göçmenler Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenaze namazı önce Öngel tarafından yaptırılan iki okulun öğrencileri Öngel ailesi ziyaret ederek Merhum Öngel için dua ettiler.

Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Hayırsever İşadamının oğlu Korkmaz Öngel; Mehmet dedemiz için çok okuyun. O sizler okuyasınız diye yaptırdı o okulları.” Dedi.

Cenaze merasimine katılan Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Öngel ailesine eğitime ve ilçeye vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ederek taziyelerini bildirdiler.

Öngel’in cenaze merasimine Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Samsun Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze merasimi sonrası bir açıklama yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Havza sevdalısını kaybetmenin üzüntüsünü yaşandıklarını belirterek; “Bugün Turgutlumuz maalesef çok önemli bir değerini, Havza aşığı çok saygıdeğer bir hemşerisini kaybetti. 102  yıllık ömrüne Havzamıza değerli katkılarda bulunan çok güzellikleri sığdıran ve 3 okul bırakarak memleketine verdiği hizmetlerle ismi ebediyen yaşayacak Hayırsever Saygıdeğer Büyüğümüz Hacı Mehmet Öngel’e Yüce Rabbim'den rahmet, kıymetli ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum" dedi. 

Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ise bir eğitim sevdalısını kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek; “Merhum Mehmet Bey ilçemizin en uzak mahallerinde Çiftlik Mahallesinde ve ilçe merkezinde iki okul yaptırdı ve bu okullardan bu güne kadar yüzlerce öğrenci mezun oldu. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.”dedi.

7 çocuk babası olan Öngel 2001 yılında 19 Mayıs Mahallesinde Mehmet Öngel İlköğretim Okulunu, 2005 yılında Çiftlik Naciye Öngel İlköğretim Okulunu, 2006 yılında ise Havza  Devlet Hastanesi'ne Ek diyaliz ünitesi binası ve Göçmenler Mahallesine birde cami yaptırmıştı.

Aile adına açıklama yapan Hayırsever İşadamının oğlu Korkmaz Öngel ise cenaze merasimine katılan herkese teşekkür ederek; “Aile büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Aynı zamanda bizi acı günümüzde yalnız bırakmayan minik yürekli öğrencilerimizi ile de babamız adına gururluyuz. Bu acı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim.” Dedi.