İlk İş Babalık Plotformu'ndan babalığın dokuz kuralı

TAKİP ET

İlk İş Babalık Platformu hafta sonu Yeşilyurt AVM'de düzenledikleri etkinlikle babalar ve çocuklarını bir araya getirdi.

Samsun’da düzenlediği farklı etkinliklerle İlk İş Babalık Platformu geleceğe sağlam adımlarla ilerleyen çocukların yetişmesi için daha çok babaya ulaşmayı hedefliyor. İlgili babalık konusunun tüm Samsun halkı tarafından benimsenmesi ve yaygınlaşması için düzenlenen etkinlikte ziyaretçilere ilgili babalığın dokuz kuralı anlatılırken, hazırlanan oyun ve etkinliklerle baba ve çocukların birlikte eğlenceli vakit geçirmeleri de sağlandı.

İLGİLİ BABALIĞIN DOKUZ KURALI

Haftasonu gerçekleşen programda yapılan oyun ve etkinliklerde baba ve çocuklar birlikte eğlenceli vakit geçirirken, oluşturulan bilgi masasında İlk İş Babalık Platformu gönüllü babaları da diğer babalara ilgili babalık ve babalığın dokuz kuralı hakkında bilgilendirme yaptı. Gönüllüler tarafından babalara çocukların gelişimi   ve   eğitimi   konusunda   birinci   derecede sorumluluk alarak onlara zaman ayırmaları, çocuklarına kulak vermeleri, sevgi göstermeleri, iletişim kurmaları gerek fiziksel gerekse psikolojik şiddetten uzak tutulmaları, çocukları arasında eşit davranmaları, çocuklarına fırsat vermeleri ve hayatı çocukların babalarıyla birlikte öğrenmeleri konularında farkındalık oluşturan bilgilendirmeler yapıldı.

İLGİLİ BABALAR SAYESİNDE ÇOCUKLAR DAHA GÜÇLÜ OLUYORLAR

Yapılan araştırmalara göre çocuk gelişiminde baba, çocuğunun sosyal yaşam kavramını geliştiriyor, zekâ gelişimine katkı sağlıyor, özgüvenini geliştiriyor, çocuğun kendini daha güçlü hissetmesini sağlıyor. Babayla iyi bir ilişki, sağlam bir ruh sağlığının da tamamlayıcısı oluyor. Babayla iyi iletişimin hem çocuklukta hem de yetişkinlikte ruh sağlığı üzerinde koruyucu etkisi bulunuyor.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

2017 yılı içerisinde etkinlik faaliyetlerine başlayan İlk İş Babalık Platformu, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) Baba Destek Programın tamamlayan gönüllü babalardan oluşuyor. Çocuğun gelişimi ve bakımında babaların rolü ve önemine dikkat çekmek isteyen İlk İş Babalık Platformu, çocuğun   bakımında   ve gelişiminde öncelikli sorumluluğun annede olduğu konusunda benimsenen bir algının değişerek babaların da bu sorumluluğa ortak olması için etkinlikler yapmaya devam edecek.