İşitme Engellilere Yardım Bir Tık Uzakta

TAKİP ET

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın resmi 'Deaflympics 2017 Samsun' mobil uygulamasındaki SOS özelliği, oyunlara katılacak 3000'den fazla sporcunun yanı sıra tüm işitme engelli bireylere de bir tıkla yardım alma imkanı tanıyacak.


23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları Koordinatörlüğü bünyesindeki Teknoloji Direktörlüğü’nün çalışmalarıyla ortaya çıkan ‘Deaflympics 2017 Samsun’ uygulaması tüm mobil marketlerde yerini aldı. Öncelikle işitme engelli bireylere kolaylık sağlayacak şekilde tasarlanan uygulama, SOS özelliğiyle dikkat çekiyor. Android ve IOS cihazlar için kullanıma hazır hale gelen uygulama; Samsun, engelli bireyler, spor organizasyonları, tesisler, haber akışı ve sosyal medya gibi ana başlıklar üzerine kuruldu.

İŞİTME ENGELLİ BİREYLERE ‘SOS’ KOLAYLIĞI

İletişim numaraları kategorisi altında hizmete sunulan SOS özelliği, Deaflympics 2017 Samsun uygulamasının en kullanışlı ve öne çıkan özelliği olarak öne çıkıyor. SOS özelliğiyle, konuşma kabiliyeti yüksek olmayan işitme engelli bireylerin işini kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Teknoloji Departmanı Direktörü Abdullah Köse, ‘’İşitme engellilerin polis ambulans ya da itfaiye gibi acil durum hatlarına bir SOS geri bildirimiyle ‘lütfen beni arayın’ mesajı göndermesini sağlıyoruz. Bu sayede konuşma kabiliyeti çok üst düzey olmayan bireylerin en kısa sürede istedikleri hattan hizmet almasını sağlıyoruz’’ dedi.

BİRÇOK KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Ayrıca bu uygulama ile insanların Samsun’u tanımasını ve onların da bu organizasyonun bir parçası haline gelmelerini amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Abdullah Köse, “İnsanlar uygulamayı telefonlarına indirdikten sonra oyunlar döneminde müsabaka takvimi, sonuçları, müsabaka alanlarının konumları, madalya durumları gibi bilgilere ulaşırken, aynı zamanda oyunlardan arta kalan zamanda da Samsun’daki turistik yerlere dair bilgilere ulaşıp şehri tanıma imkanı elde edecek” diye konuştu.

İZLEMEK İSTENİLEN MÜSABAKALAR İÇİN ALARM ÖZELLİĞİ

Kullanıcılar, uygulamada bulunan haberler ve galeriler sayesinde olimpiyat sürecini yakından takip edebilecek. Uygulama, gelişmelerden anında haberdar olmanın yanında, paylaşım özelliği sayesinde sosyal medya ve arkadaş çevrelerinde haberleri paylaşabilme imkanı tanırken, istenilen branş ve müsabakaya dair alarm kurma özelliğiyle seyir zevkinizi de gözetiyor.