'İstiyoruz ki kimsenin gözü yaşlı olmasın'

TAKİP ET

Samsun Valisi Osman Kaymak: 'İstiyoruz ki kimsenin gözü yaşlı olmasın, kimse kendini çaresiz hissetmesin. O anlamda yardıma muhtaç kim varsa hepsine kucak açan ve onları anne-baba gibi sahiplenen bir devletimiz var Allah'a şükür.'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen yemekte, Okul Destek Projesi ve Sosyal Uyum Projesi’nde yer alan çocuklar ve aileleri bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, “Okul Destek Projesi, bizim sosyal hizmet kuruluşlarında kalan çocuklarımızın dışında, sosyo-ekonomik yönden yoksun olan ailelerin çocuklarını desteklediğimiz bir proje. Kuruluşlarımızdaki çocuklarımızın her zaman yanındayız ve sürekli birlikteyiz. Ancak, ekonomik destek verdiğimiz ailelerin çocuklarıyla da sürekli olarak bir takım etkinliklerle bir araya geliyoruz. Bu etkinliklerdeki amacımız onların da daima yanlarında olduğumuzu hissetmeleridir. Sosyal Uyum Projesi’yle de ülkemizdeki sığınmacı ve mülteci çocukları aileleriyle birlikte hayatın her alanında desteklemeye çalışıyoruz. Bizim bakanlık olarak amacımız herhangi bir Türk vatandaşına ekonomik anlamda ne tür bir desteğimiz varsa bunu mültecilere ve sığınmacılara da hiçbir ayrım gözetmeksizin vermektir.” dedi.

Programda yaptığı konuşmada, sosyal hizmet anlamında son yıllarda ülkemizde çok ciddi çalışmalar yapıldığını dile getiren Vali Osman Kaymak,“Çocuklar, yaşlılar, kadınlar ve engellilerle ilgili son 15 yılda çok büyük değişiklikler oldu. Sosyal yardımlar konusunda Avrupa’yla yarışan Türkiye Cumhuriyeti artık onların bile kıskandığı yardımları ve hakları insanlara vermeye başladı. Bu çerçevede biliyorsunuz ülkemizde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kuruldu. Buna rağmen sosyal sorunlar devam ediyor. Fakat devletimizin özellikle dezavantajlı gruplara yönelik olarak yaptığı bu çalışmalar şüphesiz takdire şayandır. İstiyoruz ki kimsenin gözü yaşlı olmasın, kimse kendini çaresiz hissetmesin. O anlamda yardıma muhtaç kim varsa hepsine kucak açan ve onları anne-baba gibi sahiplenen bir devletimiz var Allah’a şükür.” şeklinde konuştu.

Programa ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, koruyucu aile hizmetinden yararlanan çocuklar ve aileleri ile İl Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklar katıldı.