İtalya'da Mutlaka Gezip Görülmesi Gereken Yerler

TAKİP ET

İtalya, üç tarafı denizlerle çevrili bir Akdeniz ülkesidir. Gezi tutkunlarının seyahat planları arasında muhakkak olması gereken bir yerdir. Sanayi ve turizm alanında oldukça gelişmiş bir ülke olan İtalya, rahat ve keyifli bir gezi planlayan için oldukça ideal ülkeler arasında yer alır.

İtalya, üç tarafı denizlerle çevrili bir Akdeniz ülkesidir. Gezi tutkunlarının seyahat planları arasında muhakkak olması gereken bir yerdir. Sanayi ve turizm alanında oldukça gelişmiş bir ülke olan İtalya, rahat ve keyifli bir gezi planlayan için oldukça ideal ülkeler arasında yer alır. Resmi dili İtalyanca’dır. Bavulunu hazırlayıp turizm harikası bir ülkeye seyahat etmek isteyenler, İtalya gezisi için kemerleri bağlamaya hazır olsunlar! Peki, İtalya’nın en meşhur beldeleri nerelerdir? İşte, İtalya’da mutlaka gezilmesi gereken yerler hakkında detaylı bilgiler…

Seyahat Tutkunları için İtalya Gezi Rehberi

- Roma: Roma, İtalya’nın başkentidir. Görülmesi gereken ilk İtalyan şehirlerinden biridir. Tarihi en iyi şekilde yansıtan bu şehir, her seyahat tutkununu büyülemeyi başarır. Bu harikulade şehirde gezilip görülmesi gereken oldukça kıymetli lokasyonlar bulunur. Palatino Tepesi, Villa Borghese, Kolezyum ve Pantheon Tapınağı Roma’nın görülmesi gereken mekânlarının başlıcalarıdır. Yaklaşık olarak üç milyonluk bir nüfusa sahip Roma’da, Vatikan da yer alır. Vatikan Müzeleri, başlı başına kültürel bir hazine olması yönüyle tüm Roma misafirlerinin gözdesi olmayı başarır. Kültürel bir gezi hayal edenler için Vatikan Müzeleri muhakkak görülmesi gereken yerlerden biri.

- Milano: Milano, Avrupa’nın en gelişmiş şehirleri arasında yer alır. Modern bir hayat tarzına sahip olması, modaya yön vermesi yönüyle hafızalarda daha çok iş sektörü ve moda alanında yer etmiştir. İtalya’nın turizm alanında görülmesi gereken en gözde şehirlerinden biri olmayı sürdüren Milano’da, harikulade mimariye sahip birçok yer bulunur. Duomo Katedrali başta olmak üzere, Galleria Vittorio Emanuele ve Teatro alla Scala’da Milano’da yer alır. Turistik gezi planlayanlar tarafından sıkça tercih edilen Milano, gerek tarihi yapısı gerekse modern yüzüyle tüm misafirlerini etkileme konusunda iddialı.

- Venedik: Veneto bölgesinin başkenti olan Venedik, romantizmi doruklarda yaşamak isteyenlerin en uğrak mekânıdır. Kuzeydoğu İtalya’da yer alır. Kanalları ve romantik ambiansıyla herkesi büyülemeyi başarır. Karnaval dönemleri olan Venedik’te oldukça canlı bir atmosfer mevcut. Büyük Kanal manzarasını seyretmek isteyenler Rialto Köprüsü’nü de muhakak ziyaret etmelidir. Özellikle festival zamanında büyük talep gören Venedik, bambaşka bir atmosfer yaşamak isteyenler için hafızalara kazınacak bir yer.

- Floransa: Floransa, Kuzey İtalya’da yer alır. Batı kültürünü en iyi yansıtan şehirlerden biridir. Önemli sanat ve ticaret merkezlerinden biri olan Floransa, Avrupa’yı derinden etkileyen Rönesans hareketinin başlangıç noktasıdır. Birçok müze, saray, dini yapıları barındıran kent, seyahat etmeyi sevenlerin de vazgeçemeyeceği bölgelerden biri olmaya aday! Bir zamanlar İtalya Krallığına ev sahipliği yapan masal şehir, Arno Nehri’nin çevresine kuruludur. Enfes yemekleri ve göz kamaştıran mimari yapılarıyla büyüleyici bir şehirdir. Burayı ziyaret edenler Santa Maria del Fiore Katedrali, Pitti Sarayı, Sanra Croce Bazilikası, Galleria degli Uffizi ve Vecchio Sarayı’nı da muhakkak gezi planları arasına dahil etmelidir.

- Pisa: Popülerliğini hiçbir zaman yitirmeyen Pisa Kulesi, İtalya’nın sembollerinden biridir. Dünya çapında büyük bir üne sahip olan bu kule, her an devrilecek gibi duran tasarımıyla görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Pek çok turistin fotoğraf çekildiği bu kule, Kuzey İtalya’nın Toskana bölgesinde yer alır. Pisa, her ne kadar küçük bir şehir olsa da, üniversite sayesinde canlılık kazandı. Bu kalabalık da Pisa’ya hareketli bir kent atmosferi kazandırdı. Misafirlere yeme-içme ve alışveriş imkânı sunan Campo del Miracoli, kentin kalbi olarak bilinir.

- Torino: Otomobili ve sanayisiyle meşhur olan Torino, yaklaşık 1 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Pek çok müzik festivalinin düzenlendiği kent, İtalya’nın gezilmesi gereken en önemli şehirlerinden biri. Görkemli yapılarıyla göz kamaştıran şehir, modern bir kültür merkezi olarak anılır. Fransa’ya yaklaşık olarak bir saatlik uzaklıktadır. Palazzo Madama, Duomo di San Giovanni, Piazza Castello, San Lorenzo ve Mole Antonelliana gibi yerler, Torino’nun başlıca görülmesi gereken yerleridir.

İtalya’ya seyahat edip, birbirinden güzel bu beldeleri ziyaret etmek isteyenler için en uygun bileti fiyatları https://www.flypgs.com/ internet sitesinde sizi bekliyor!

Seyahat Tutkunları için İtalya Gezi Rehberi