Karadeniz'de sessiz sakin güzelliği Sinop Otelleri Neredekal'da

TAKİP ET

Sinop, güzel yurdumuzun en güzel bölgelerinden Karadeniz'de sesiz sakin güzelliği ile misafirlerini özellikle yaz dönemlerinde bol bol kabul eden şehirlerimizden biri.

Sinop, güzel yurdumuzun en güzel bölgelerinden Karadeniz'de sesiz sakin güzelliği ile misafirlerini özellikle yaz dönemlerinde bol bol kabul eden şehirlerimizden biri.

Yaz döneminde de misafirler ile dolmaktadır. Sinop ismini duyduğunuzda birçoğumuzda Sinop Cezaevi ve bu cezaevinde yazılmış şiir hemen aklımıza gelir. Bundan 4 yıl öncesine kadar Sinop ile ilgili bildiğim, Kadir İnanır'ın oynadığı Tatar Ramazan filminde Ramazan'ın sürgün yeri olarak Sinop'a gittiği, Sinop Cezaevi'nde kalan mahkumların ağır koşullar altında cezalarını çektikleri bir yerdi. Senaryo içinde geçen bu olaylar Sinop merakımı daha da körüklemişti.

Son bilgilere göre Sinop otellerine bir yenisi daha eklenecekmiş. Sinop Ceazevi'nin bir kısmı otel olacakmış. Coğrafi bilgi olarak da Sinop'un bir yarımada olduğu, ülkemizin en kuzey ucunda yer aldığını biliyordum sadece.

Sinop'a ilk gidişim 2006 yılının Mayıs ayında oldu. Bartın'dan itibaren yol genellikle yeşillikler içinde. Sürekli tepelere küçük küçük virajlı yollardan tırmanıp, tekrar tepelerden aşağı iniyorsunuz. Tam mevkiyi hatırlamıyorum. Sinop'a 30 km. kala yol gerçekten tam ralli yapmaya uygundu. Son gidişimde artık bu yol kullanılmıyor, yerine 3 şeritli otoban tadında dümdüz bir yol yapılmıştı.

Sinop'a doğru yöneldik ve yukarıda bahsettiğim gibi keskin virajlı ve dik bir yolda yarım saat kadar ter dökerek bir tepeye vardık. Biraz daha ilerledikten sonra işte o mükemmel manzara karşımıza çıktı. Hep haritalardan 'e doğru uzanmış Sinop manzarası karşımıza çıktı.

Sinop ve Sinop otelleri ile ilgili ilk izlenimlerim şöyle; Sinop kendi halinde şirin, pek hareketli olmayan, sakin, huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için oldukça ideal bir yer. Tabi yaz döneminde hem Sinop hem de Sinop otelleri oldukça yoğun olur. Sinop otelleri de Sinop'un genellikle üç noktasında yer almış. Karakum'da bulunan Sinop otelleri, şehir merkezinde bulunan Sinop otelleri bir de şehir merkezinin biraz dışında yine merkez otelleri olarak geçen Sinop otelleri bulunuyor.

Sinop otellerini, Sinop otelleri sayfasında bulunan otel resimlerine tıklayarak inceleyebilirsiniz. İlgilendiğiniz Sinop otelinin resimlerine, Sinop otelinin fiyatlarına, Sinop otelinin haritasına bakabilir, ilgili Sinop oteline online rezervasyon talebinizi iletebilirsiniz.

Sinop Otelleri