Kızılay'dan kan ihtiyacı için fazla mesai

TAKİP ET

Kızılay Kan Merkezi ekiplerinin, ramazan döneminde kan bağışı miktarının düşmesi nedeniyle bayram dönemi ve takip eden haftada ortaya çıkacak ihtiyacın karşılanabilmesi için iftar sonrasında da çalışacağı bildirildi.

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezinden yapılan açıklamada, ramazanla birlikte kan bağışı oranlarının düşüş gösterdiği bir dönem yaşandığı hatırlatıldı. 
     Kan ihtiyacının dönemsel değil sürekli bir ihtiyaç olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:  "Türk Kızılayı 17 bölge kan merkezi, 65 kan bağış merkezi ve mobil kan bağış birimleri ile ramazan ayında hizmet vermeye akşamları iftar saatinden sonra da devam ediyor. Potansiyel bağışçılara ulaşabilmek adına teravih namazı saatlerinde camilerde, belediyeler tarafından ramazan ayı özelinde düzenlenen etkinliklerde ve yine meydanlarda gezici ekipler planlanmıştır. 
       Açıklamada, Türkiye'de her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç olduğu vurgulanarak, "Kan bağışlarının azaldığı ramazan ayında sağlık kuruluşlarında tedavi gören kişilerin kan bileşeni ihtiyaçlarının sorun yaşanmadan karşılanabilmesi için 18-65 yaş aralığındaki herkesi resmi kimlik belgeleri ile Türk Kızılayı kan bağış merkezleri, kan alma birimleri ve mobil kan bağışı araçlarında kan bağışında bulunarak hayat kurtarmaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı. 

kızılay