Köpeklere özel tatil köyü

TAKİP ET

Samsun'da bir girişimci tarafından sahipli köpeklerin sosyalleşmesi, eğitilmesi ve çiftleşmesi için kurulan tatil köyünde 24 saat köpeklere hizmet veriliyor. Köpeklere ev konforunun sağlandığı tesiste sahiplerinin talebi halinde temel itaat, ileri itaat, eve uyum, sosyalleşme gibi eğitimler de veriliyor.

Samsun'da bir girişimci tarafından sahipli köpeklerin sosyalleşmesi, eğitilmesi ve çiftleşmesi için kurulan tatil köyünde 24 saat köpeklere hizmet veriliyor.

Tekkeköy ilçesinde 8 dönüm üzerinde köpek tatil köyü kuran Gökhan Gökçe, köpekleri 5 yıldızlı konforla ağırlıyor. Köpeklere ev ortamı rahatlığı sağlanan tesiste sahiplerinin talebi halinde temel itaat, ileri itaat, eve uyum, sosyalleşme gibi eğitimler de veriliyor.

İşletme müdürü ve köpek eğitmeni Cihangir Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek köpek tatil köyünün 5 yıl önce kurulduğunu ve bölge illerine hizmet verdiğini söyledi.

Köpek tatil köyünün, köpekler için her türlü ihtiyacı karşıladığını ve köpek sahiplerini memnun ettiğini belirten Yaman, "Geçici ve zorunlu olarak köpeklerinden ayrılan kişiler ile tatile çıkacak, evinde köpek bakma imkanı olamayan kişilerin günübirlik, aylık veya yıllık olarak bize bıraktığı köpekleri misafir ediyoruz. Doğayla iç içe ve hijyenik bir ortamda, 24 saat açık olarak hizmet veriyoruz" dedi.

Köpek tatil köyünün köpeklerin sosyalleşmesi ve eğitilmesi için tasarlandığını anlatan Yaman, köpeklere ev konforu sağlarken, eğitimlerini de üstlendiklerini anlattı.



KÖPEKLERİN KİMLİKLERİ VAR

Kimlik kaydı bulunan her cins ve yaştan köpeği kabul ettiklerini vurgulayan Yaman, şunları kaydetti: "Köpeklere aile ortamında sevgi gösteriyoruz. Köpek psikolojisinden anlayan profesyonel bir ekibiz. Köpekler için özel olarak hazırlanmış ve her biri  5 metrekareden oluşan padoklar var. Kapalı ve açık eğitim alanı, gezinti alanları bulunuyor. Köpeklerin birbirleriyle tamamen özgür bir şekilde oyun oynayarak vakit geçirmesini, sosyalleşmelerini ve eğitim almalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda köpeklerin çiftleşmesi ve sağlıklı bir şekilde yavrularını dünyaya getirmelerini, bakımlarını sağlıyoruz. Köpeklere, sahipleri isterlerse temel itaat, ileri itaat, eve uyum, sosyalleşme gibi eğitimler de veriyoruz."

Yaman, tatil köyüne Samsun'un yanı sıra çevre illerden de köpek getirildiğini, ücretlerin ise hayvanın kalacağı süre, alacağı eğitimler üzerinden hesaplanarak belirlendiğini sözlerine ekledi.