Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması başlıyor

TAKİP ET

Türkiye televizyonlarında ilk kez yapılan 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması' bugün (26 Mayıs Cuma günü) 23.30'da TRT 1'de başlıyor.

Ramazan ayı boyunca her gün TRT 1’de yayınlanacak yarışma, Ramazan’ın manevi ortamına büyük katkı yaparak Kur’an-ı Kerim’in güzel okumaları ile ziyafet sunacak.


“Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması”nın ilk başvuruları WhatsApp üzerinden alındı. Ön eleme sürecinin ardından yarışmacılar belirlendi.
Ramazan ayı boyunca her gün izleyicisine Kur'an ziyafeti yaşatacak olan programın her bölümünde beş yarışmacı gün birinciliği için yarışacak. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, hafta finalinde yarışacak. Hafta finallerinin birincileri ve jüri üyelerinin korumaya aldığı yarışmacılar, Kadir Gecesi yayınlanacak olan büyük finalde yarışacaklar.

BİRİNCİLERİ SELATİN CAMİ İMAMLARI FİNALE HAZIRLAYACAK
Gün birinciliği kazanan yarışmacılar, haftanın finaline ve büyük finale her biri ayrı ayrı Selatin Cami (Osmanlı sultanlarının ve eşlerinin yaptırdığı camiler) imamları rehberliğinde hazırlanacak.
Her gün birincisinin Türkiye’nin seçkin hocaları eşliğinde önce haftanın finallerine, sonra da Büyük Final’e hazırlayacak. Haftanın finallerine ve büyük finallere katılan her bir yarışmacı, önemli bir tecrübe edinerek yarışmayı tamamlamış olacak.

JÜRİ ÜYELERİ ALANININ UZMANLARINDAN OLUŞUYOR
Jüri koltuğunda İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Sarı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu ve DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin yer alıyor. Hafta finallerinde ise, program baş danışmanı DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin de konuk jüri olarak bulunuyor.

Jüri üyeleri Kur’an-ı Kerim’in güzel okunması anlamında yarışmacıları yönlendirerek, hem yarışmacıları, hem de ekran başındakileri güzel Kur’an-ı Kerim okumaları anlamında yönlendirmiş olacak.
Programın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise TRT 1’in sevilen dizisi 80'lerin sevilen oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor.

BÜYÜK ÖDÜL 50 TAM ALTIN
Ramazan ayı boyunca seyircisine Kur’an-ı Kerim ziyafeti yaşatacak olan 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması', aynı zamanda yarışmacılarına ödül dağıtarak farkındalık oluşturacak.
Tüm katılımcılara bir tam altın, gün birincilerine üç tam altın, hafta birincilerine beş tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde ise yarışmanın üçüncüsüne 10 tam altın, ikincisine 20 tam altın ve birincisine ise 50 tam altın ödül verilecek.

BÜYÜK FİNAL KADİR GECESİ’NDE
“Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması”nın Büyük Finali, Kadir Gecesi’nde canlı olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Toplamda 7 yarışmacının yarışacağı Büyük Final ile Ramazan ayının Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma birincisi belirlenecek.

Kur’an ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması