Masterchef'te kim elendi? kaşık kimlere atılır, Şefin Kaşık Atma Olayı Nedir!

TAKİP ET

Masterchef Türkiye'nin ekrana gelen son bölümünde eleme heyecanı yaşandı. Masterchef Türkiye'ye Ateş veda etti. Danilo Şef'in 3 yıl aradan sonra bir isme kaşık atması ise herkes tarafından heyecanla karşılandı.

Masterchef Türkiye'nin ekrana gelen son bölümünde eleme heyecanı yaşandı. Hasan, Araz, Burcu, Ateş, Mert ve Safanur'un elenmemek için ter döktüğü yarışmada bu akşam bir kişi hayallerine veda etti. Geceye damgasını vuran olay ise Danilo Şef'in 3 yıl sonra bir yarışmacıya kaşık atması oldu.
Masterchef Türkiye'de eleme gecesinin ilk etabında Danilo Şef, herkesi şoke etti. Burcu, Hasan, Araz, Safanur, Mert ve Ateş en iyi tabaklarını hazırlamak için mücadele etti.
Haşhaş ürünüyle yaratıcılık tabağı yapmaya çalışan altı yarışmacıdan en başarılı yemeği çıkaran Hasan Biltekin'in oldu.
Danilo Şef'in 3 yıl aradan sonra bir isme kaşık atması ise herkes tarafından heyecanla karşılandı. Hasan yaşananlar karşısında gözleri doldu.

Danilo Şef 3 yıl sonra bir yarışmacıya kaşık attığını belirterek "Tabaklama çok özeldi. Yaptığın tütsüleme çok özel bir dokunuş oldu. Çok başarılı bir tabaktı. Şimdiye kadar yaptığın en özel tabak ve tam bir şef tabağı. 3 yılda sadece bir kere yaptım ve senin tabağın için özel bir ödül vermek istiyorum" dedi.

Hasan'dan sonra Burcu ve Araz elemeden kurtuldu.
Ateş, Safanur ve Mert son üçe kaldı ve Mehmet Şef'in imza tabağını en iyi yapmak için yarıştı. Elemeden son anda kurtulan isim Mert oldu. Safanur ile Ateş son ikiye kaldı. Masterchef Türkiye'ye Ateş veda etti.
MASTERCHEF ATEŞ KİMDİR? 
Mert Ateş Durukan, 18 yaşında ve yarışmaya İzmir'den katılıyor. Lisede aşçılık bölümü okuyan MasterChef Ateş, annesi ile ayrı bir eve geçtiği 9-10 yaşlarında annesi işten gelene kadar yemekleri hazırladığını belirtiyor.

Durukan, ailenin tek çocuğu. Annesi muhasebeci, babası ise turizm sektöründe çalışıyor. Somon yemeği yaparak şeflerin karşısına çıkan Mert Ateş Durukan, üç evet alarak sonraki tura geçmeyi başardı. Ancak 31 Ekim'de yarışmaya veda eden isim oldu.

Kaşık atmak ne demek? Şeflerin kaşık atması ne anlama gelir? Danilo Şef kaşık attı!
Kaşık atmak, aşçılık mesleği ile uğraşan şeflerin literatüründe olan bir gelenektir. Eğer bir şef, kaşık atarsa, bu “'Benim sana öğretecek bir şeyim yok' anlamına gelir.
Aynı zamanda bu durum şeflerin, öğrencilerinin yemeklerinde hiçbir kusur veya eksik bulamadıklarını gösterir.

MasterChefte kim elendi