MasterChef'te kim elendi, MasterChef Milhan Kimdir? Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

MasterChef 2021'in 17 Ekim akşamı ekranlara gelen 92'nci bölümünde eleme heyecanı yaşandı. Eleme turuna kalan Milhan, Rabia ve Mert, Danilo Şef'in tarifiyle kuzu incik yaparak yarıştı.

TV8'de yayınlanan Masterchef yarışması hız kesmeden devam ediyor. 17 Ekim Pazar akşamı ekrana gelen yeni bölümünde eleme heyecanının yaşandığı MasterChef'te potadaki yedi isim canla başla mücadele etti. Yapılan tadım sonrası elenen ismin belli olduğu Masterchef'te duygusal anlar yaşandı.
Verilen süre sonunda ise yarışmacılardan Eren, Burcu, Ateş ve Pelin; yarışmada bir hafta daha kalmayı garantiledi. İkinci tura kalan Milhan, Rabia ve Mert ise, Danilo Şef'in tarifiyle kuzu incik yaparak yarıştı.
MasterChef'te hayallerine veda eden isim Milhan Erdem olurken, tabağı en başarılı olan da Mert oldu.

MASTERCHEF MİLHAN ERDEM KİMDİR?
Milhan Erdem, 2001 yılında Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde dünyaya geldi.
İstanbul'da hayatına devam eden Erdem, İstanbul'da Lübnan mutfağında çalışıyor.
Hem ulusal hem de uluslararası birçok yarışmaya katılan Milhan Erdem, katıldığı tüm bu yarışmalarda dereceler elde etti.
Antalya EXPO'daki yarışmaya katılmaya karar veren Erdem, tüm hazırlıklarını yaptıktan sonra katıldığı yarışmada 'Yılın Altın Genç Şefi' ödülüne layık görüldü.
Genç yaşında Antalya, Marmaris ve Almanya'da stajlarını tamamladı.
Davetli aşçı olarak gittiği Kırgızistan'da halka, Türk mutfağının eşsiz yemeklerini tanıtma fırsatı buldu.
Kırgızistan'da Türk yemeklerini tanıttıktan sonra ülkesine döndü ve Nişantaşı'ndaki Lübnan mutfağında hünerlerini sergilemeye devam etti.
Burada yaklaşık 1 sene çalışan Erdem, son olarak MasterChef programına başvurdu ve ana kadroya kadar gelmeyi başardı. Milhan Erdem'in MasterChef macerası ise 17 Ekim 2021'de sona erdi.

MASTERCHEF KUZU İNCİK POLENTA NASIL YAPILIR TARİFİ
Kuzu İncik tarifi, misafirlerine ya da sevdiklerinize sunum yapmanız için tercih edilebilecek son derece güzel bir yemek. MasterChef Türkiye'nin sevilen şefi Danilo Zanna'nın imza yemeği olan bu yemek, İtalyan mutfağının lezzetinin sofralarınıza getirecek.

KUZU İNCİK İÇİN MALZEMELER

*Kuzu İncik
*Zeytinyağ

Üzerine sürmek için

*Worchestire Sos
*Bal
*Soya Sos

Polenta için Malzemeler

*Polenta
*Sıcak Su
*Tereyağ
*Parmesan

Sosu için gerekli malzemeler

*Et Suyu
*Soğan
*Havuç
*Pırasa
*Defne Yaprağı
*Nişasta

Kuzu inciklerin kemik bağlarını bıçak yardımı ile koparıp, elimiz ile aşşağı doğru çekerek top haline getiriyoruz. Bu şekli aldıktan sonra haşlıyoruz.
Kuzu incik haşlanırken; sıcak suya polentadan dökerek yavaş yavaş karıştırmaya başlıyoruz. Polentaya tuz ekliyoruz. Püre kıvamını aldığında parmesan ve tereyağ ile bağlıyoruz.
Sosu için: Soğan, havuç ve pırasayı kavuruyoruz, üstüne et suyunu döküyoruz 1 adet defne yaprağı koyarak kaynatmaya bırakıyoruz. Et suyu kendini çekmeye başlayınca nişasta ile bağlayarak sos kıvamına getiriyoruz.
Tabağa önce polenta püresini koyuyoruz üzerine kuzu incik'i yerleştiriyoruz. Onun üzerine sosumuzu dökerek servis ediyoruz.

MasterChefte kim elendi