Metro Turizm'den Termeli Öğrencilere Tarihin İzinde – Edirne ve Çanakkale Gezisi

TAKİP ET

Samsun'lu Hayırsever İşadamı Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'ün sosyal sorumluluk projelerine olan destekleri devam ediyor.

Samsun Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Metro Turizm tarafından organize edilen projede, Terme ilçesinde ortaöğretim kurumlarında okumakta olan, toplam 100 öğrenci, 2 otobüsle Edirne ve Çanakkale’ye doğru yola çıktı. Öğrencilere 10 öğretmen eşlik edecek. 19 Mayıs 2017 Cuma akşamı yola çıkan öğrenciler, önce Edirne daha sonra da Çanakkale’de tarihi yarımadayı gezerek 22 Mayıs Pazartesi geri dönecekler. Terme Belediyesi önünde bulunan meydandan öğrencileri uğurlamaya Terme Belediye Başkanı Şenol KUL, Belediye Başkan Yardımcısı Sezai UZUN, Metro Turizm Samsun Yönetim Kurulu Başkanı Hakan ÇAKIR ve Metro Turizm Terme İşletmecisi İbrahim ÇAKAR’da katıldı. 

Yola çıkmadan önce toplu fotoğraf çekinen öğrenci ve öğretmenler, gezinin ulaşım sponsoru olan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’e teşekkürlerini üzerinde “Teşekkürler Galip Amca” yazılı pankartla gösterdiler. Geziye katılan 100 öğrenciye, Samsun Metro Turizm tarafından hazırlanan, içersinde çeşitli hediyelerin bulunduğu çantalar verildi. İlk defa Çanakkale’yi görecek olmanın verdiği mutluluk ve heyecan öğrencilerin yüzlerinden okunuyordu.

Projede amaçlanan, Terme ilçesindeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yetim ve maddi gelir seviyesi düşük olan öğrencilere; bağımsızlık mücadelesi veren tüm milletlerin ilham kaynağı olan Millî Mücadele Destanı’nın evrelerini, bu destansı olayların yaşandığı coğrafi mekânları göstererek anlatmak ve nihayet millî mücadelenin hangi tarihî şartlar altında, ne büyük zorluklarla gerçekleştirildiğini görmelerini, hissetmelerini sağlamak; öğrencilerimizi başarılı, çalışkan olmaya teşvik etmek, onların başarılarını desteklemek hedeflenmektedir.

Metro