Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Canik'te anıldı

TAKİP ET

İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 97. yıl dönümü Canik'te dolu dolu kutlandı. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un anıldığı etkinlikte, Başkan Osman Genç, değerleriyle büyüyen bir gençlik hedefine dikkat çekti.

Canik Şehit Ömer Halisdemir İmam-Hatip Lisesi tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıldönümü nedeniyle Canik Kültür Merkezi'nde milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinliği düzenlendi. Yoğun ilgi gören ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un anıldığı etkinliğe Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TİYATRO VE ŞİİRLERLE ANDILAR

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un ve şehitlerin ruhuna duaların edildiği, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu etkinlikte öğrenciler, İstiklal mücadelesini şiirlerle ve okudukları türkülerle anlattı. Öğrencilerden oluşan koro, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş şiirlerinden oluşan türküleri seslendirirken, salonu dolduranlar da duygusal anlar yaşadı. Öğrencilerden oluşan koronun performansı dinleyenlerin beğenisini kazandı. Etkinlik sonunda öğrencileri tebrik eden Başkan Osman Genç, Kur’an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere hediye verdi.

‘DEĞERLERİNE BAĞLI BİR GENÇLİK’

Etkinlikte konuşan Başkan Osman Genç, Türk milletinin geçmiş ve gelecek kodlarının İstiklal Marşı'nda gizli olduğuna vurgu yaparak, "İstiklal Marşı, istikbale dair verilen en kalıcı mesajın adıdır. Milli mücadelemizi, bağımsızlık tutkumuzu ve bayrak sevgimizi en güzel şekilde ifade eden marşımızda vurgulanan değerleri genç kuşaklara aktarmak ve öğretmek hepimizin görevidir. Canik Belediyesi olarak bu inançla milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik hedefiyle çalışıyoruz” dedi.

‘TÜRK MİLLETİNİN KODLARI GİZLİ’

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u doğru anlamak ve onun izinden giden genç nesiller inşa etmek zorunda olduklarını belirten Başkan Genç, "Mehmet Akif'e sahip çıkmak kadar, onun fikirlerine de sahip çıkmak, bunları rehber edinmek, yaşatmak ve geleceğe taşımak büyük önem taşıyor. Şunu unutmayalım ki, bizim milletimizin en belirgin karakteri, milli marşımızın adında da belirtildiği gibi istiklaldir, yani hürriyettir. Türk milletinin geçmiş ve gelecek kodları bu marşın içinde gizlidir” diye konuştu.

‘GENÇ KUŞAKLARA AKTARMALIYIZ’

Her bir Türk gencinin, İstiklal Marşı'nın öneminin ve gösterdiği amacın farkında olması gerektiğine de işaret eden Başkan Genç, "Düzenlediğimiz ve katkı verdiğimiz bu etkinliklerle gençlerimizin hem İstiklal Marşı'nın ruhunu anlamalarını hem de İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u yakından tanımalarını amaçlıyoruz. Milli mücadelemizi, bağımsızlık tutkumuzu ve bayrak sevgimizi en güzel şekilde ifade eden marşımızda vurgulanan değerleri genç kuşaklara aktarmak ve öğretmek görevimizdir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Çanakkale ve İstiklal Savaşı'mızın şehit ve gazilerini, saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum" şeklinde konuştu.