Muharrem Sarıkaya'yı gazeteci olarak tanımıyoruz! Muharrem Sarıkaya istifa etti mi?

TAKİP ET

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, "Muharrem Sarıkaya'yı bugün itibari ile meslektaşımız ve 'gazeteci' olarak tanımıyoruz" dedi.

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Muharrem Sarıkaya'nın canlı yayında yaşanan ses problemini çözmeye çalışan İHA muhabirine  tokat atmasına sert tepki gösterdi. 
Muharrem Sarıkaya’nın, canlı yayında yaşanan ses problemini çözmeye çalışan İHA muhabiri Ahmet Demir’e tokat atmasına tepki gösteren meslek örgütlerinden biri de Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti oldu.
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Muharrem Sarıkaya’nın bir basın emekçisine yaptığı davranışın  vicdana, ahlaka ve insan onuruna sığmayan bir hareket olduğunu ifade etti. Çakır, "Muharrem Sarıkaya'yı bu davranışından dolayı şiddetle kınıyor, bugün itibari ile meslektaşımız ve ‘gazeteci’ olarak tanımıyoruz" diye konuştu.
Çakır şunları söyledi:
"Kameraların önünde insan hakları ve emek savunuculuğu yaparken kamera arkasında kameraman tokatlaması herkes gibi bizlerin de yüreğini sızlattı. Şiddetin her türlüsünü şiddetle reddediyor, şiddete uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Bir gazeteci olarak Muharrem Sarıkaya’nın bir basın emekçisi arkadaşımıza uyguladığı şiddetin hiçbir şekilde kabul edilir bir yanı yoktur. Her şeyden önce insan onurunu rencide eden bu davranışını kınıyoruz ve Sarıkaya'yı bugün itibari ile meslektaşımız ve ‘gazeteci’ olarak tanımıyoruz."

İSTAFA ETTİ

Tüm bu gelişmelerin yaşanmasının ardından Ciner Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, bugün görevinden istifa etti. Söz konusu istifa, Haber türk tarafından da doğrulandı.

HABERTÜRK ÖZÜR DİLEMİŞTİ
Haber türk tarafından olayla ilgili önceden yapılan özür açıklamasında ise, "Haber türk TV'nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu canlı yayınında Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya'nın gerçekleştirmiş olduğu kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan Haber türk olarak içtenlikle özür dileriz" ifadeleri kullanılmıştı.

Muharrem Sarıkayayı gazeteci olarak tanımıyoruz