Murzioğlu, Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kutladı

TAKİP ET

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, çeşitli zorluklar içinde çalışan, toplumun bilgilendirilmesi ve topluma ışık tutulması amacıyla çalışan gazetecilerin çok önemli bir görev ve sorumluluğu yerine getirdiğine vurgu yaptı. 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Murzioğlu yaptığı yazılı açıklamada, demokrasinin olmazsa olmaz şartlarından birisinin de özgür basın olduğunu söyledi. Açıklamasında gazetecilik mesleğinin sorunlarına ve zorluğuna değinen Murzioğlu, “10 Ocak 1961 tarihinden bu yana kutlanmakta olan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı, büyük bir özveriyle görev yapan basın camiamızın isimsiz kahramanlarını anma ve hatırlama günüdür. Çeşitli zorluklar içinde çalışan, toplumun bilgilendirilmesi ve topluma ışık tutulması amacıyla çalışan gazetecilerimiz çok önemli bir görev ve sorumluluğu yerine getirmektedirler. Gazetecilerimiz, şartlar ve imkanlar ne olursa olsun görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, toplumda saygınlığı olan kişilerdir. Basın yayın kuruluşları ülkemizin ve ilimizin demokratik anlamda gelişiminde önemli görevler üstlenmekte, vatandaşları hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmektedir” dedi. 
Halkın gözü kulağı
Gazetecilik mesleğini yürütenlerin kamu hizmeti yaptığını belirten Başkan Murzioğlu, "Demokrasinin ve insan haklarının teminatı olan basınımız, son yıllarda gösterdiği gelişmelerle bu konuda çok önemli mesafeler almıştır. Ülkemizde basın geçmişte olduğu gibi bugün de önemli bir kuvvet olma özelliğini sürdürmektedir. Halkın gözü ve kulağı olan, zor şartlar altında bu görevi yürüten basın mensuplarının haklarının korunması, sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları, onların görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacaktır. Gazetecilerimizin katkılarının demokrasimizi ve dolayısıyla ülkemizi geliştireceği unutulmamalıdır. Doğru, tarafsız, özgür ve güvenilir bir basın, ülke ve toplum gelişiminin en önemli tamamlayıcısıdır. Yine, hızla büyüyen ve gelişen Samsunumuzun gerek ekonomik gerekse sosyal olarak geldiği noktada sivil toplum örgütlerinin yanı sıra basın kuruluşlarımızın katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür. Bu duygu ve düşüncelerle bu mesleğe emek ve gönül vermiş ilimizde görev yapan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, aile fertleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl geçirmelerini diliyorum” diye konuştu.