Mustafa Kemal Güneşdoğdu mezarı başında anıldı

TAKİP ET

Çarşambalı eğitim gönüllüsü Hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu, vefatının 3. Yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 2010 – 2016 yılları arasında eğitim alanında büyük katkıları bulunan Hayırsever Güneşdoğdu, 2016 yılında 92 yaşında hayatını kaybetmişti. Çarşamba’da adını taşıyan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesine Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Merkez Kampüsüne Tıp Fakültesi dersliklerini kazandıran Güneşdoğdu’nun Göğceli Mezarlığı’nda bulunan kabri ziyaretçi akınına uğradı. 

DÜNDAR, “SERVETİNİN TAMAMINI EĞİTİME BAĞIŞLADI”
Güneşdoğdu’yu minnetle yaad eden Belediye Başkanı Dündar, “Servetinin tamamını eğitime adayan, güzel insan, hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu’yu vefatının 3. yılında rahmetle anıyoruz. Bölgemize eğitim alanında büyük katkıları olmuştur. Mustafa amcamız, yaptığı fakülteler tamamlanıp eğitim vermeye başlayınca “Bu işin keyifli ve huzur verici” olduğunu söylemişti. Yaptığı işlerden hep mutluluk ve huzur duydu. Faydalı ve hayırlı biriydi. Kendisi memleketimizin yetiştirmiş olduğu çok saygın ve çok müstesna bir insandı. Allah gani gani rahmet eylesin.” şeklinde konuştu. 
 

Mustafa Kemal Güneşdoğdu