OMÜ'lü öğrencilerle önce namaz sonra kahvaltı

TAKİP ET

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kampüsü içinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Karadeniz Yurdu'ndaki öğrencilerle bir araya gelerek sabah namazı kıldı ve ardından kahvaltı yaptı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kampüsü içinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Karadeniz Yurdu’ndaki öğrencilerle bir araya gelerek sabah namazı kıldı ve ardından kahvaltı yaptı.

Karadeniz Yurt Müdürlüğündeki programa Vali İbrahim Şahin’in yanı sıra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Saral Sarıalioğlu ile öğrenciler katıldı.

Sabah namazını öğrenciler ile beraber kılan Samsun Valisi Şahin ve protokol, ardından Yurt Müdürlüğü Yemekhanesi’nde öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltıda öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, bugün güzel bir başlangıca imza attıklarını belirterek, “Sizlerle Allah’ın verdiği nimetleri paylaştık. İnşallah bu birliktelik daha güzel bir şekilde devam edecek. Biz sizler için varız. Bizler, sizlerin içerisinde bulunduğu şartlara nazaran çok daha kötü koşulları yaşadık. Şükürler olsun, o şartlarda kendi üzerimize düşen görevlerin hakkını vererek bugünlere geldik. Daha iyi ve güzel bir Türkiye’de, daha sağlıklı şartların oluşmasında sizlerin katkıları olacağına inanıyoruz. Allah üzerinize düşeni de yerine getirebilecek güç, kuvvet versin. Aynı zamanda Allah sizlere zihin açıklığı verirken sizleri insan yapan meziyetleri koruyabilecek irade versin.” dedi.
Rektör Bilgiç, iradenin başkalarının emrine verildiğinde farklı örgütler ve terör gruplarının ağına düşmek gibi tehlikelerin oluştuğuna dikkat çekerek, “Türkiye’nin yaşamış olduğu bütün sıkıntıların arkasında hemen hemen bu zafiyetimiz ve zayıflığımız var. Bu nedenle Allah hepinizin kendi iradesine ve bu iradeyle de ülkesine, milletine, vatanı ile devletine sahip çıkacağı bir hayat nasip etsin. Siz sevgili gençlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu da paylaşarak herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum, sağ olun, var olun.” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından KYK Karadeniz Yurt Müdürlüğü içinde bulunan Model Uçak Yapımı ve Pilotaj Atölyesi’ni gezen Vali Şahin, burada simülatörde uçak kullanarak öğrencilerin sorunlarını dinledi. Son olarak 13 yaşındaki İHA (İnsansız Hava Aracı) pilotu Baha Alsoy model uçak ile küçük bir gösteri yaptı. 
Program toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.