Osman Genç: Yetimler bizim emanetimiz

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yetimler bizim emanetimizdir. Boynumuzun borcudur. Onların bir anlık tebessümü bir dünyaya bedeldir. Canik Belediyesi olarak bütün imkanlarımızla yetimlerimizin yanındayız" dedi.

Türkiye’nin dört bir yanında insani yardım çalışmaları gerçekleştiren İnsani Yardım Derneği (İHH) Yetim Birimi Bölge Toplantısı Meşe Kültür Tesisleri'nde yapıldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Şahin, Samsun İnsani Yardım Hareketi(SİYAH) Derneği Başkanı ve İHH İl Temsilcisi Ömer İdris Akdin'in de katıldığı toplantıda, İHH tarafından yetim çocuklara yönelik dünya çapında gerçekleştirilen projeler istişare edildi.

'TEBESSÜMLERİ DÜNYAYA BEDEL'

Her altı ayda bir farklı şehirde gerçekleştirilen Yetim Dayanışma Günleri'nin Samsun ayağında katılımcılara İHH tarafından değişik zamanlarda düzenlenen "Sponsor aile projesi", "Sıcak Kış Projeleri", "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var", "Yetimlere Dünyanızda Yer Açın" kampanyaları hakkında bilgi verildi. Toplantıda konuşan Canik Belediye Osman Genç, "Yetimler bizim emanetimizdir. Boynumuzun borcudur. Bütün iyilikler ve güzellikler onlar için olsun. Yetimlerin başında bir kahraman gibi savaş yapan anneleri de yürekten selamlıyorum. Onların bir anlık tebessümü bir dünyaya bedeldir" dedi.

'YETİMLERİN YANINDAYIZ'

İHH'nin Türkiye'de ve dünyada örnek çalışmalar yaptığını da vurgulayan Başkan Genç, "İHH örnek alınacak bir yardım kuruluşu. Bu açıdan bu yavrularımızın bir anlık tebessümüne vesile olan bütün iş adamlarımızı ve organizasyonda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu güzellikler ve hayırlar hep bu şehirde, bu ülkede, bu coğrafyada devam etsin. Bütün bu organizasyonlarda Canik Belediyesi olarak bize düşen bir görev olduğunda sonuna kadar destek vereceğimizin de buradan bilinmesini istiyorum" diye konuştu.

'EN ÖNEMLİ FAALİYET'

Yetimlere yönelik çalışmaların bu dünyadaki en önemli faaliyetlerden biri olduğunu belirten İHH İl Temsilcisi Ömer İdris Akdin, de, "İHH'nın hedefi, dünyadaki bütün yetimlere ulaşmaktır. Önümüzdeki 2 yıl içinde 100 binden fazla yetim çocuğu desteklemeyi planlıyoruz. Yetim bir peygamberin ümmetiyiz ve Hz Muhammed'in yetimler için bir çok hadisi bulunmaktadır. Kur'an-ı Kerim'de de yetimlerle alakalı bir çok ayet bulunuyor. İHH olarak bu çalışmaları insanlık namına yürütüyoruz. Sadece Müslüman yetimlerle değil, aynı zamanda farklı dinlerdeki çocuklara da sahip çıkıyoruz" şeklinde konuştu.