Oyuncak Müzesi Canik'te kuruluyor!

TAKİP ET

Canik Belediyesi tarafından yapılan ve büyüklerin nostalji, küçüklerin eğlenceli saatler geçirebileceği Oyuncak Müzesi'nin iç dekorasyonu son hızıyla devam ediyor. Çalışmaları yakından takip eden Başkan Osman Genç, müze kapsamında yerli oyuncak üretim atölyesi de kuracaklarını söyledi.

Canik Belediyesi tarafından "yeni neslin inşası" anlayışıyla Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde hayata geçirilecek olan Oyuncak Müzesi çalışmaları aralıksız sürüyor. Karadeniz'de de ilk olma özelliği taşıyan müzenin iç dekorasyon çalışmaları devam ederken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç de çalışmaları yakından takip ediyor. İlgili birim müdürleri ile birlikte müze inşaatını inceleyen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Genç, amaçlarının değerlerine bağlı bir nesil inşa etmek olduğunu söyledi.

KARADENİZ'DEN ÇOCUKLARI ÇEKECEK
Tamamlandığında müzenin sadece Samsun'daki değil, Karadeniz Bölgesi'ndeki çocukların uğrak merkezi olacağına vurgu yapan Başkan Genç, "Tesisin içerisinde çocukların ve büyüklerin birlikte eğlenerek vakit geçirebileceği mekanlar bulunacak. Bu amaçla müzede oyunların ve oyuncakların tarihsel gelişiminin anlatılması için mizansen ortamlar oluşturulacak. Müzede çeşitli aktivitelerin yapılabileceği bir alan da yer alacak. Çocuklar ise oyuncakların tarihsel dönemlerini öğrenebileceği müzede baba ve annelerinin hatta nine ve dedelerinin kendi dönemlerinde oynadıkları oyuncakları ve oyunları görme, öğrenme imkanı bulabilecekler" dedi.

ÜRETİM ATÖLYESİ DE OLACAK
Büyüklerin nostalji, küçüklerin eğlenceli saatler geçirebileceği müze sayesinde çocukların oyuncaklarla gelişme imkanı bulacağını ifade eden Başkan Genç, "Değerlerimize bağlı bir nesil inşa etmek istiyoruz. Çocuklarımız milli oyuncaklarımızla ile yetişmeli, Barbi bebekler, Süpermen gibi yabancı hayal kahramanları yerine, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Kara Murat gibi kendi kültürümüze ait kahramanların oyuncaklarıyla büyümelidir. Canik olarak bu konuda adım attık ve Oyuncak Müzesi açıyoruz. Bu müzede geçmişten günümüze oyuncaklar yer alacak. Ayrıca kuracağımız oyuncak üretim atölyesinde de yerli oyuncaklar üretilecek" diye konuştu.
 
DEĞERLERİYLE BÜYÜYEN GENÇLİK
Çocuklara yapılan yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak gördüklerini ifade eden Başkan Osman Genç, "Çocuklarımız için ilçemizde Tiyatro Okulu kurduk. Şimdi ise çocuklarımız için kendi değerlerimize ait kahramanlardan oluşan Oyuncak Müzesi kuruyoruz. Hedefimiz, yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde yeni neslin inşası için ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir oluşturmak. Onlar da bizden gördükleriyle kendilerinden sonraki nesillere bunu aktaracaktır. Mutlu çocuk, mutlu gelecek demektir. Bu nedenle bu müzemizi çok önemsiyorum. Projemizi yerinde inceledik. İnşallah Temmuz ayının sonunda Oyuncak Müzemizi açmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.