Phlippe Moreau Daferges'e Samsun'dan suç duyurusu

TAKİP ET

Fıkri-Asım Fikir ve Düşünce Derneği tarafından Fransa Uluslararası ilişkiler enstitüsü uzmanı Phlippe Moreau Daferges'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı gerçekleştirdiği küstah sözleri için Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Fransa Uluslararası ilişkiler enstitüsü uzmanı Phlippe Moreau Daferges'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için suikast yapılması için  hedef göstermesie karşı tepkiler sürüyor.

Samsun'da da Fıkri-Asım Fikir ve Düşünce Derneği Başkanı Ali Öztürk tarafından, Daferges için Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Suç duyurusunda şu sözlere yer verildi: "Konu:  Şüpheliler hakkında atılı suçtan soruşturma yapılarak hakkında kamu davası açılması talebidir.
         Açıklamalar
1.    Fransa Uluslararası ilişkiler Enstitüsünde uzman olarak çalıştığı öğrenilen PhilippeMoreauDaferges Fransız artı 33 kanalında yayınlanan bir programda yaptığı açıklamada ”Gördüğümüz kadarıyla hukuki yol kapandı…. Ya iç savaş ,yada söylenmesi zor bir hipotez Erdoğan’ın öldürülmesidir. Böyle bir ortamda suikastı unutmayalım “ şeklinde açıklamada bulunmuştur(Ek-1 :Şüphelinin  Açıklamaları)
Özellikle şu hususu vurgulamak gerekir ki şüphelinin yukarıdaki açıklamaları, Batı’da artık psikiyatrik bir rahatsızlığa dönüşen Erdoğan düşmanlığının geldiği nokta itibarıyla ibret vericidir .Bilim adamı ve entelektüel kılığında şüphelinin bir televizyon programında alenen Cumhurbaşkanımıza suikast azmettirmesi ,sadece hukukçuların değil aynı zamanda  ruh sağlığıyla iştikal eden hekimlerinde ilgi alanına girmektedir.
2.    Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ,tehdit içeren ve azmettirici bir açıklama yaparak suikast tehdidinde bulunmuştur.
3.    Sayın Cumhurbaşkanımız Devletimizin başı olarak Anayasamız gereği tüm vatandaşlarımızın  doğal lideridir ona yapılacak olan bir tehdit ve (Allah korusun suikast) Ülkeyi kaosa sürükleyecek ve tüm vatandaşlarımızı  doğrudan etkileyecektir. Bu itibarla her Türk vatandaşı  gibi bizlerde tehditten doğrudan zarar görmekteyiz. Bu tehdit  Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında hepimize Büyük Türk Milletine yapılmıştır.
Bu nedenle şahıs hakkında kovuşturma yapılarak kamu davası açılmasını talep ediyoruz."

Samsun haber