Sadi Subaşı'ya Yaşam Boyu Onur Ödülü

TAKİP ET

Türk Eczacıları Birliği tarafından Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görülen Ecz. Sadi Subaşı, Dünya Eczacılar Günü nedeniyle Ankara'da düzenlenen törende ödülünü aldı.

Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, Eczacı Sadi Subaşı'ya Yaşam Boyu Onur Ödülü verildiğini açıkladı. 
Başkan Karacan açıklamasında ayrıca şunları söyledi: "Türk Eczacıları Birliği tarafından Birliğin 60. Kuruluş yıldönümü olan 2016 yılından bu yana, mesleğe ve meslek örgütümüze hizmet etmiş çeşitli kişilere verilen Yaşam Boyu Onur Ödülü,  odamız değerli üyelerinden Ecz. Sadi SUBAŞI ‘ya 25 Eylül 2019 tarihinde Ankara’ da gerçekleştirilmiş olan ödül töreni ile takdim edilmiştir.
Türk Eczacıları Birliği Yaşam Boyu Onur Ödülü alan değerli meslektaşımız Ecz. Sadi SUBAŞI 01 Ekim 2019 Salı günü yönetim kurulumuz tarafından odamızda ağırlanmıştır.

Ecz. Sadi SUBAŞI;
1968 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık fakültesini bitirdikten sonra 1 Haziran 1970’te Samsun’da Deniz Eczanesini açarak meslek yaşamına başlamıştır.
1974 yılında optisyenlik sertifikasını alarak Samsun’da eczanesine optik reyonu koyan ilk eczacıdır.
1978 – 1984 yılları arasında üç dönem Samsun – Sivas – Tokat – Çorum – Amasya - Sinop İllerinin bağlı olduğu 6.Bölge Samsun Eczacı Odası başkanlığı yapmıştır.
1981 yılında Samsun Eczacı Odası’na mülkü kendisine ait 90 m2’lik ilk hizmet bürosunu satın alarak 2017 yılına kadar hizmet verilmesini sağlamıştır.
1984 – 1986 yılları arasında Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyeliği yapmıştır.
Bu tarihlerden sonra Samsun Eczacı Odası Onur Kurulu Başkanlığı ve Divan Kurulu Başkanlıkları yapmıştır.
2018 yılında Samsun Eczacı Odası’ndan meslekte 50. Yıl Plaketi’ni almıştır.
Ayrıca;
Meslek yaşamının ilk yıllarında Damla Laboratuvarı adıyla ilk yardım malzemeleri üreten bir laboratuvar kurarak,
Sonraki yıllarda dört meslektaşıyla kurduğu Drogtaş A.Ş Şirketiyle 1998 yılına kadar ilaç hammaddesi ve tıbbi malzeme satışı yapan bir şirketi işleterek,
Ülkemizde kooperatiflerin kurulduğu dönemde SAM-KOOP’un kurulmasında başrol oynayarak,
Samsun Eczacı Odası’nda aktif görev sona erdikten sonra da mesleki dergi ve bültenlerde ilaç konusunda hazırladığı çok sayıda rapor ve yazı yazarak,
Samsun’un ilk yerel gazetesi olan Samsun Hedef Halk Gazetesi’nde 20 yıla yakın süredir ülke ve şehir gündemini yazarken mesleki konularda da eczacılığın vatandaş nezdinde anlaşılabilmesini sağlayan yazılar yazarak, ayrıca eczane eczacılığı dışında da mesleğimize katkı koymuştur.
Samsun’un sorunlarını gündeme taşımak, Samsun ile ilgili proje üretmek, 19 Mayıs’ın önemini vurgulamak, eğitim ve tanıtım, spor konularında çalışmalar yürütmek üzere
Samsun Spor Eğitim Tanıtım Vakfı (SAM-SEV) adıyla bir vakıf kurulmasında fikir babalığı yapmış ardından 14 yıl da başkanlığını yapmıştır. 
1975 yılından bu yana kadar Samsun’da yayınlanan gazete ve dergilerde 900’ü aşkın köşe yazısı yayınlanmıştır.
2016 yılında eczanesinin bulunduğu binanın kentsel dönüşüme girerek yıkılacak olması nedeniyle Eczane bölümünü kapatmıştır. Meslek yaşamını hemen yan tarafındaki optik bölümüyle aktif olarak sürdürmektedir.
Eczacılık mesleğinin vatandaşa yakınlığıyla geliştirmiş olduğu bilgi birikimini şehrimiz ve ülke refahının kalkınması için çaba sarf etmiştir.
Değerli meslektaşımız Ecz. Sadi SUBAŞI’nın Türk Eczacıları Birliği Yaşam Boyu Onur Ödülü almasının mutluluğunu yaşadığımızı belirtir, başarılarının devamını dileriz."