Sağlık Çalışanlarından Onur Anıtı'na Çelenk, Samsun Haber

TAKİP ET

Tıp Bayramının 102. Yıldönümü sebebiyle Samsun Tabip Odası, Samsun Onur Anıtı'nda çelenk sunumu yapıldı.

Törene Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Cengiz Çokluk, Samsun İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hatice Öz, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr.Neslihan Funda Furtun, Samsun Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt.Alper Dilek Onur Anıtı’na çelenklerini sundular.
Törende Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun kısa bir konuşma yaptı. Başkan Furtun konuşmada; “14 Mart 1827 ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcıdır. Ama ülkemizde 14 Mart’ın Tıp bayramı olarak kutlanması 14 Mart 1919 ‘ da Tıp fakültesi öğrencilerinin işgal altındaki İstanbul’da bir araya gelip milli mücadele ateşini yaktıkları direnişin bayramıdır.
14 Mart Tıp Bayramı hekimlerin tıbbiyelilerin sahipliğinde bir kurtuluşun ilk kıvılcımıdır.


Tıpkı o yıllar gibi şimdi de bu kez görülmeyen bir düşmana karşı savaştayız. Biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak bu savaşın neferleriyiz. Hastalanmayı ve hatta ölümü göze alarak hayatımız ve tüm sevdiklerimizi bir kenara koyup fedakarca ve cansiperane savaşıyoruz.
Bu yolda kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarımızın önünde saygı ve minnetle eğiliyorum.” dedi.
Onur Anıtı’na çelenk sunumuna katılım sağlayan Samsun içindeki hastanelerin başhekimleri, Sivil toplum örgütü temsilcileri, hekimler ve yurttaşlar Sağlık Şehitleri anısına saygı duruşunda bulundu. Tören İstiklâl Marşı’nın okunması ile son buldu.

Sağlık Çalışanlarından Onur Anıtına Çelenk