Salim Arda Ermut Varlık Fonu Genel Müdürü oldu, Salim Arda Ermut kimdir?

TAKİP ET

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez görevden alındı, yerine Salim Arda Ermut getirildi.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Genel Müdürü Zafer Sönmez'in yerine Salim Arda Ermut getirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zafer Sönmez görevinden alınarak, yerine Salim Arda Ermut atandı.
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Ermut bugüne kadar önemli görevleri üstlendi.
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı ile Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürüten Ermut, Türkiye Varlık Fonu'nda da görev almıştı. 2018'de Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Ermut, 2020 yılının Kasım ayında bu görevden ayrılmıştı.
Böylece Ermut, 4 aylık aranın ardından Türkiye Varlık Fonu'na geri dönmüş oldu.

Salim Arda Ermut kimdir?
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi eski Başkanı olan Ermut, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2005 yılında Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olmuştur. 2005’te Uzman olarak katıldığı Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nda çeşitli yöneticilik görevlerinin ardından 2015’te Başkanlığa atanmıştır. Bu görevlerinde Türkiye’ye çeşitli uluslararası doğrudan yatırımların kazandırılmasında rol oynayan Ermut, 2015-2019 yılları arasında Viyana Ekonomik Forumu'nda ve Dünya Yatırım Ajansları Birliği’nde (WAIPA) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Türk Hava Yolları ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nda da Yönetim Kurulu Üyesi olan Ermut, 2018-2020 yılları arasında TVF Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış; Mart 2021’de Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü olarak atanmıştır. 
(Kaynak: tvf.com)

Salim Arda Ermut kimdir