Salıpazarı Ziraat Odası'ndan CHP'ye ziyaret

TAKİP ET

Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Fatih Örenç, CHP İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz'ü makamında ziyaret etti.

Son günlerde fındıkta fiyat düşüşünün üretici üzerindeki olumsuz etki yaptığını belirten Örenç, “Biliyorsunuz fındık, 14 liraya kadar çıktı ama şu an 7 liraya kadar düştü. Bu neden ve nasıl oldu? Bu oyunu oynayanların kimler olduğunu biliyoruz.  Tarımsal kuruluşların birer birer yok olması, piyasanın serbest ekonomiye terk edilmesini de beraberinde getirmiştir. Fındık fiyatlarının gerilemesinin en önemli sebeplerinden biri de budur. Dünya fındığının %48’ini satan Ferrora Firması fındık patronları ile yaptıkları anlaşma sonucu fabrikaların kalanın ellerindeki fındığı 18 liradan topladı ve onlara piyasadan kesinlikle fındık almamalarını ve o fabrika patronlarına %11 iskonto vereceğini vaat etti. Bugün piyasadaki fındığın bu durumda olmasının etkili sebeplerinden biri de budur. “ dedi. 

Tarım Bakanı Faruk Çelik tarafından, Toprak Mahsulleri Ofisi devreye sokularak piyasadan 50 bin ton müdahil alım yapılacağının söylendiğini ve bu durumun çiftçi arasında bayram havası estirdiğini belirten Fatih Örenç, “ Ancak her nasılsa ve kim engellediyse, bu vaad yerine getirilmedi ve fındık üreticisi adeta şok içinde. Üretici, maliyetin altında fiyat biçilen fındığını çürütüp, yine de satmayacağını söylüyor. Bu açmazdan mutlaka ve tez zamanda kurtulmalı ve bu sorun çözülmelidir.” dedi. 

Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Fatih Örenç ile bir süre, uygulanması gereken tarım politikaları hakkında fikir alışverişinde bulunan Akcagöz, Salıpazarı yöresinin fındık üreticisinin sorunları hakkında bilgi aldı.