Samsun AGD'den Gençlik Kampı

TAKİP ET

Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi, 17 farklı ilçeden 155 genç ile birlikte 19 Mayıs Gençlik Kampında iki günlük eğitim kampı düzenledi.

19 Mayıs Gençlik kampında düzenlenen Programın ilk gününde Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu gençlere şunları söyledi: “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Genç, inancı ve ideali uğrunda fedakârlık yapabilendir. Sizlerin vatanını milletini seven, ideal bir gençlik olarak yetişmeniz için gayret ediyoruz.”
Lise gençliği için düzenlenen programın ilk gününde “Kişisel Gelişim ve Ufkumuz” konulu bir sunum yapan Milli Gazete yazarı İbrahim Veli: “Gençlerin bilgi ve donanımı, ilgi ve sevgi ile birlikte oluşmalı. 47 yıldır özünde sevgi, gönlünde kardeşlik ruhunu taşıyan Anadolu Gençlik, -Kim var? Diye seslenildiğinde sağına soluna bakmadan “Ben varım …’ diyen bir neslin yetişmesinin adıdır” dedi.
Daha sonra gençler ile ezgileriyle coşkulu bir atmosfer yaşatan Savaş Talha sahneye çıktı. Millî görüş ezgileri ve Kudüs marşları ile gençlere unutulmaz bir gün yaşattı.
Programın ikinci gününde Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi Genişletilmiş İl Divan Toplantısını da ciddi bir katılımla burada icra etti.


Programın İkinci Gününde AGD&MGV Genel Başkanı Salih Turhan Bey gençlerle buluştu. Gençliğin Kıymetli Abisi Salih Turhan beyi gençler bağrına bastı. Yoğun tezahürlerle salona giren Salih Turhan, rahmetli Erbakan Hocamın gençler ile ilgili anısını anlattı. “Gençlik, bizim motor gücümüzdür. Hayra motor, Şerre fren bir gençlik yetiştirmek temel gayemizdir. AGD’li bir genç 4 fakülte birikimi ile mezun olur; bu donanım ile yetişir. Zamanın şartlarını iyi okuyabilen şuurlu bir genç olarak hizmet eder ülkesine” dedi.


Muhteşem bir salon ve muhteşem bir coşku ile devam eden program ilçe başkanları rapor sunumları ve hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Programın akabinde Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Genel Başkan Yardımcıları ve Samsun Şube Başkanı Şenol Altun Bey ile birlikte Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal Bey’e nezaket ziyaretinde bulundu.


Ziyarette Dernek Başkanı Salih Turhan ve beraberindekiler, Rektör Ünal’a dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Görüşmede Üniversitede yapılan faaliyetleri ve Üniversitenin hedeflerini paylaşan Rektör Ünal da nazik ziyaretleri için konuklarına teşekkür etti.
Ziyarette, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan Rektör Ünal’a, geleneksel Türk sanatını yansıtan bir çalışma hediye ederken, Rektör Ünal da Salih Turhan’a OMÜ’yü temsilen hediye takdim etti.

Samsun AGDden Gençlik Kampı