Samsun Anadolu lisesi projeleri ile göz doldurmaya devam ediyor

TAKİP ET

Samsun Anadolu lisesinin iyilik projesi kapsamında, Türk Kızılay'ı Canik Şubesi ile yürütülürken kermesten elde edilen gelirle, Canik İlçesi'nde bulunan Hacı İsmail orta-İlkokulu için, kitaplık, zeka oyunları bölümü ve şark köşesinin de yer aldığı çok amaçlı bir salon yaparak, öğrencilerin hizmetine sunacak.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Kızılay’ı Canik Şubesi, ilkadım Şubesi ve Yılport Samsunspor kulübünün desteklediği bu projenin birinci ayağı 20.12.2019 tarihinde Samsun Anadolu Lisesi giriş salonunda öğrenciler öğretmenleri ile birlikte kermes düzenlediler. Büyük katılım gören kermes ile öğrenciler hem paylaşmayı öğreniyorlar hem de Türk Kızılay Gömleklerini giyerek iyilik yolunda yürüyorlar. Projenin ikinci ayağında ise 23 Şubat 2020 Pazar günü Samsun Anadolu Lisesi'nin bahçesinde kermes faaliyeti yapılacak. 13. Yüzyılda başlayan Anadolu bacıları faaliyetlerini günümüze taşıyan Samsun Anadolu Lisesi idarecileri, bir geleneği yaşatarak geçmişi gelecek nesillerin zihnine nakşediyor. Bir tarih dersi verilirken elde edilen geliri yine iyilik yolunda sarf ederek paylaşma kültürümüz yaşatılmaya çalışılıyor.


‘ADIMIZ İYİLİK MELEĞİ SOYADIMIZ YARDIM SEVER’
Her konuda iyilik adımlarını atarak hizmet vermeye çalıştıklarını anımsatan Samsun Anadolu Lisesi Müdürü Ender Aygün, "Okulumuzda öğrencilerimizle ve eğitimcilerimizle birlikte birçok proje hazırlıyoruz. Okulumuzun değerli öğretmenleri ve öğrencilerimizle birlikte hazırlanan Anadolu Bacıları ve Ahilerin Ruhu Sal’da yaşıyor projesinin ilk ayağını, öğrenci velilerimizin, öğretmenlerimizin emekleri ile hazırlanan ürünlerden oluşan bir kermes yaparak iyilik yolunda ilerlemek istiyoruz. Bu çalışmada emeği geçen Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yılport Samsunspor Kulübü, Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs’e, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu ikinci Başkanı Köksal Öner’e, Türk Kızılay’ı İlkadım Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kurt’a, Proje ekibi Beyhan Aksu, Ayşegül Sert, Esin Sar, Sema Güngör, Yusuf Hocaoğlu, Nedim Şahin ve Mehmet Yardım hocalarımıza, Samim Yiğit, İrem Keskin, Hayrunnisa Demir, Doğa Yılmaz isimli öğrencilerimize ve projemize destek veren tüm veli ve öğrencilerimize gönülden teşekkür ederim "diye konuştu.
‘BÜYÜK PROJELERİN ALTINA İMZAMIZI ATIYORUZ ‘
Kalıcı projeleri hayata geçirmenin peşinde olduklarını hatırlatan Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, "Hilal-i Ahmer'in  bu güne kadar nasıl yaşadığını ve yaşatılmak istendiğini görmek bizleri gururlandırıyor. Samsun Anadolu Lisesi'nin hazırladığı bu proje ile öğrenciler paylaşma kültürünü yaşatıyorlar. 13 Yüzyılda Anadolu’da analarımızın başlattığı çalışmanın günümüze taşınması ve elde ettikleri gelirle yine iyilik yolunda devam ederek, çok amaçlı salonlar yaparak, gelecek nesillere destek olmaya çalışıyorlar. Canik İlçesi Hacı İsmail İlkokulu-Ortaokulunda çok amaçlı salon yapılarak öğrenciler hem oyunlar oynayacaklar hem nezih bir ortamda kitap okuyacaklar. Projenin ilk ayağını gerçekleştirdik. İkinci etabını 2020 yılı şubat ayında kan faaliyeti ile destekleyerek projenin iyilik yolunda ilerlemesini sağlayacağız. Genç kardeşlerimizle güzel projelere imza atarak örnek olmaya çalışıyoruz. Bizlere bu projede yer verdikleri gibi elde edilen gelirle çok amaçlı bir salon yapılması bizleri gururlandırıyor. Samsun Anadolu Lisesi Müdürü Ender Bey'e, değerli eğitimcilerimize, öğrencilerimize ve bize destek veren herkese Türk Kızılay’ı adına teşekkürlerimi iletiyorum" şeklinde konuştu.  
 

Köksal ÖNER
 

SAL