Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda onbinler yine demokrasi nöbetinde

TAKİP ET

Samsun'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında vatandaşlar, saat 20:00 itibariyle "Demokrasi nöbeti" tutmaya başladı. Nöbet'in pazar gecesi saat 00.00'da bitmesi planlanıyor.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Darbeciler halka hesap verecek." sloganları attı, Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) lanetledi.
Vali Osman Kaymak, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi bölmek isteyen dış güçlerin FETÖ hainlerini kullanmak istediğini belirtti.
FETÖ ile PKK'nın iş birliği içinde bulunduğunu, Tunceli Valisi olarak görev yaptığı dönemde birçok olaya şahit olduğunu anlatan Kaymak, 15 Temmuz'dan sonra terörle mücadelenin daha etkili sürdürüldüğüne işaret etti.


FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin dış güçlerin maşası olduğunu vurgulayan Kaymak, şöyle konuştu: "Türkiye'yi bölmek isteyenler, içimizdeki bu hainleri kullanarak amaçlarını ulaşmaya çalışıyor ama Allah'a hamdolsun, vatansever Türk milletinin hürriyete, demokrasiye bağlılığı, vatan sevgisi hainlerin planlarını boşa çıkardı. Hamdolsun, darbe başarısızlığa uğradı. Ankara ve İstanbul'da 250 şehit verdik. Allah onlara rahmet eylesin. Dünyanın başka ülkelerinde tanka karşı eliyle, silahsız şekilde kim karşı koyabilir. İşte bu Türk milletidir. Gerçekten bir destan yazdılar."
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da meydanı dolduran vatandaşlara teşekkür etti.


FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin basit bir hükümeti devirme girişimi olarak görülmemesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: "15 Temmuz 2016 saldırısını basit bir siyasi iktidarı görevinden etmek, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı ve bizleri katletmekten ibaret bir olay olarak görmüyorum. Bana göre 15 Temmuz 2016, atalarımızdan bize kalmış, 1071'den bu yana tırnaklarımızla kurduğumuz genç Cumhuriyeti yok etmek, Libya, Suriye gibi sınırları belli olamayan bir ülke haline getirmeye yönelik bir büyük katliam, bir büyük hain harekettir."
Programda Kur'an-ı Kerim okundu, Samsun Müftüsü Veysel Çakı tarafından dua edildi, sinevizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da halka hitabı izlendi.
İlçe belediye başkanları, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar, "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

yusuf ziya yılmaz