Samsun'da ördek katliamına soruşturma açıldı

TAKİP ET

Samsun Valisi Osman Kaymak, Kızılırmak Deltası'nda kaçak avlanan kişilerce yaklaşık 50 yaban ördeğinin telef edilmesi olayı ile ilgili Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada "Yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu tarz bir olayın bir daha yaşanmaması için gereken bütün önemler alınacak. Şuç ya da suçlular tespit edildiği zaman gereken işlemler yapılacaktır" dedi.

6 Aralık'ta, Samsun'un Bafra İlçesi'nde Kızılırmak Deltası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda meydana gelen olayda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, duydukları tüfek sesi üzerine saha etrafına giderek, incelemelerde bulundu. Sesin geldiği bölgeye yönelen ekipleri gören, yüzlerindeki kar maskeleriyle kaçak avlananlar, kaçmaya başladı. Kaçak avcıların, bölgede 50'ye yakın yaban ördeğini telef ettiği belirlendi. 

Yaşanan olay sonrası Samsun Medya Grubu'na özel açıklamalarda bulunan Samsun Valisi Osman Kaymak, soruşturma açıldığını belirterek, "Yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu tarz bir olayın bir daha yaşanmaması için gereken bütün önemler alınacak. Şuç ya da suçlular tespit edildiği zaman gereken işlemler yapılacaktır. Biz ve kamu kurum ve kuruluşlarımız konunun takibindedir" dedi.   

Kaynak: Hakan AKGÜN - Samsun Gazetesi