Samsun'da uçak seferleri için ortak ses!

TAKİP ET

Samsun'da turizm başta olmak üzere tüm sektör yetkilileri, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'ya başta olmak üzere yapılan uçak seferlerinin sıklıkla iptal edilmesi ya da elverişsiz saatlere sefer planlamaları yapılmasından ötürü 26 Ağustos 2019 Pazartesi günü saat 13.30'da Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda ortak basın açıklaması yapacak.

Samsun'un bölgesel merkez şehir olmasından kaynaklanan yoğun işgücü, sermaye hareketliliği, ulaşım bağlantıları gibi hususlar nedeniyle, işbirliği bağlantılarımızın en yoğun olduğu İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'ya direkt uçak seferi ihtiyacı gittikçe artan bir gerçek.
Ancak, Samsun'un bu illere olan uçak seferlerinin sürekli değişmesi, sıklıkla iptal edilmesi ya da elverişsiz saatlere sefer planlamalarının yapılması Samsun adına olumsuz bir durum haline geldiği ifade ediliyor.
Kenteki turizm başta olmak üzere tüm sektörleri olumsuz etkileyen bu sorunun çözümüne yönelik farkındalık oluşturmak adına şehrin kalkınmasına destek veren meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 26 Ağustos 2019 Pazartesi günü saat 13.30'da Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda ortak bir basın açıklaması gerçekleştirileceği öğrenildi.

Samsun Uçak