Samsun'da yapılarda enerji verimliliğine dikkat çekildi

TAKİP ET

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerjiyi verimli kullanma konusunda farkındalık yaratmak için başlattığı Anadolu Buluşmaları toplantılarının 21.'sini Samsun'da gerçekleştirdi.

Enerjideki dışa bağımlılığı azaltmak için yeni inşa edilen ve mevcut binalarda ısı yalıtımı uygulamalarının yaygınlaştırılması gerekiyor. Isı yalıtımı olmayan konutlarda büyük miktarda enerji kaçağı oluşuyor. Kış aylarında ısıtma, yaz aylarında soğutma maliyetinden kaçınmak için çareler düşünenlerin karşısına çözüm olarak ısı yalıtım uygulamaları çıkıyor.
Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği-VERİMDER, enerjiyi verimli kullanma konusunda farkındalık yaratmak için başlattığı Anadolu Buluşmaları toplantılarının 21.’sini Samsun’da gerçekleştirdi. 
Küresel ısınmanın ve sebep olduğu iklim krizinin önüne geçebilmek için tüm dünyanın gösterdiği mücadelede en önemli yöntemlerden biri dış cephe ısı yalıtımı olarak gösteriliyor. Dünya genelinde, binalar karbon salımının yüzde 40’ından sorumlu. Yaşanan bu karbon salımının yüzde 80’i ise ısıtma ve soğutma için harcanan enerjiden kaynaklanıyor. Tüm dünyada 2050 yılına kadar mevcut bina stokunun 2’ye katlanması bekleniyor. Bu sebeple ülkelerin iklim krizinin önüne geçmeye çalışırken, ısı yalıtımı konusunda ciddi adımlar atması gerekiyor. Yeni binalar ileri ısı yalıtım hassasiyeti ile korunurken, mevcut bina stoklarının da ısı yalıtım ve enerji verimliliğiyle geliştirilmesi büyük önem taşıyor.
VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar ve VERİMDER Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz ve BETEK İnşaat Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Arzu Elazığ Uludağ toplantıda konuşmacı olarak yer alırken, toplantı kamu kurumları, bürokrasi, üniversiteler, medya, inşaat-enerji sektörleri ve kanaat önderlerinin de yoğun ilgisiyle gerçekleşti. 

Samsunda yapılarda enerji verimliliğine dikkat çekildi