Samsun'da yoğun kar yağışı uyarısı, Samsun Hava Durumu

TAKİP ET

Samsun'da hava çok bulutlu aralıklı yağmur ve yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı görülüyor. Hava sıcaklığının 2 ile 4 derece görülürken vatandaşlar hava soğukluğundan da dert yakınıyorlar.

Soğuk hava Samsun'da etkisini yoğun bir şekilde gösteriyor. Vatandaşlar sobaların ve doğalgazlarının ısı ayarlarını yükseltirken sokakta ise vatandaşın üşümesinden soğukluğun büyük ölçüde etkilediği de görülüyor.


Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Samsun Hava Durumu, Samsun 16 Ocak Hava Durumu, Samsun'da bugün hava nasıl olacak? Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin parçalı çok bulutlu sabah saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesimleri öğleden sonra ise bölge genelinin aralıklı yağışlı olarak geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı beklenmektedir.

Yağışların Kastamonu ve Sinop çevrelerinde sabah saatlerinden itibaren kuvvetli, yer yer yoğun, Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Yağışların bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlayıp Cumartesi akşam ve gece saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı şekline döneceği tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarının 16.01.2022 Pazar akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde esmesiyle birlikte tipi şeklinde kar yağışı, buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Samsun Hava durumu