Samsun'dan Ankara'ya 19 günde 1919 pedal çevirecekler!

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi desteği, İlkadım Kent Konseyi ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği işbirliği ile Cumhuriyet'in 100. Yılı'nda Samsun'a ve 19 Mayıs Ruhuna Yakışan Anlamlı Proje

İlkadım Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği (EKOBİD) üyeleri "100. Yıl’da İlk Adım’dan Kurtuluş'a Ata’nın İzinde 19 Günde 1919 Kilometre Pedallıyoruz” sloganı ile, 29 Nisan - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında, 9 şehirde bulunan ve kurtuluş mücadelesi döneminde kullanılan kongre binaları, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının kaldığı misafirhaneler ve yerel yönetimleri ziyaret ederek Samsun'dan Ankara Eski Meclis’e kadar 19 günde 1919 kilometre pedal çevireceklerdir.
Proje hakkında açıklama yapan İlkadım Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği Başkanı Tanju Subaşı: “Kurtuluş Savaşımızın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, aziz milletimiz kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele, Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır. Milletimizin, vatanımıza ve bayrağımıza yönelen tehditleri canı pahasına bertaraf ettiği istiklal mücadelemiz, bağımsızlıklarını kazanmak için mücadele veren başka milletlere de örnek olmuştur. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. İstiklal şuuruyla yetişen gençlerimiz, tarihlerine sahip çıkmaları, milli değerlerine bağlılıkları, her açıdan nitelikli ve donanımlı olmaları sayesinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımada temel unsur konumundadırlar. Bu proje ile gençlerimizin Kurtuluş Savaşı’nda bizleri zafere ulaştıran irade, kararlılık ve inancı bütünüyle muhafaza etmelerini sağlayarak tarih şuuru oluşturmaları hedeflenmektedir.” dedi.
29 Nisan 2019(Pazartesi) tarihinde yola çıkacak olan bisikletçiler sırası ile Samsun/Havza, Amasya, Tokat, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Nevşehir illerini geçerek 17 Mayıs 2019(Cuma) tarihinde Ankara’ya ulaşarak Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Eski Meclis Binası önünde projeyi tamamlayacaklardır. Projeyi tamamlayacak olan bisikletçiler 19 Mayıs 2019 (Pazar) tarihinde Samsun’da gerçekleştirilecek olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine katılacaklardır.

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği