Samsun Eczacı Odası'dan iki kutlama birarada

TAKİP ET

Samsun Eczacı Odası Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak hem Bilimsel eczacılığın 177'inci yılını, hemde odanın kuruluşunun 60. Yılını kutladılar.

Samsun Eczacı Odası başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan yapılan kutlamalar ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bizler, hastaların 24 saat, kesintisiz ve ücretsiz olarak ulaşabildiği, pek çok alanda sağlık danışmanlığı veren, ama herşeyden önce ilacın uzmanı olan kişileriz. Her zaman hastalarımızın yanındayız. Onlara da bize güvendikleri, TÜBİTAK destekli bir araştırmaya göre Mesleki İtibar Skalası’nda 6’ıncı sıraya oturttukları, sadece eczanelerden aldıkları ilaçları kullandıkları ve onları doğru kullandıkları için çok teşekkür ediyoruz.

Eczacılar olarak çok yönlü bir değişim rüzgârının içinden geçiyoruz. Bir yandan sağlık sistemi son sürat değişiyor. Diğer taraftansa eczacılık hizmetleri tüm dünyada ve ülkemizde de çeşitleniyor, eczacılara gerek kamu gerekse meslek etiği ve uluslararası düzenlemeler yeni roller yüklüyor. Bizler, bütün amacı eczacılık yapmak, bilimsel temelli mesleğimizi daha iyi yapmak olan insanlar olarak; bütün bu değişime adapte olmakla yetinmeyip değişimin öncüsü olmak için çalışıyoruz. Ancak, sizlerin de yakından takip ettiği üzere, sıklıkla ekonomik bariyerlere takılıyor, bazen de geçemiyoruz. Tüm kamuoyunun şunu çok net bilmesini istiyoruz: Eczacı, eczacılık yapabilmek, kurumlarla, bürokrasiyle, ekonomiyle değil, hastayla ilgilenebilmek için çaba sarf ediyor. Eczanesini şu anda bulunduğu yerde tutabilmek ve hastalara sürekli hizmet verebilmek için mücadele veriyor. Eczanelerde çalışan toplam 70 bin iş arkadaşımızı ve onların ailelerini korumak için uğraşıyor.

Geçtiğimiz dönem, bizim için bu bakımdan çok zor oldu. En son 2013 yılında imzaladığımız SGK İlaç Alım Protokolünü yenileme sürecinde gergin, yıpratıcı anlar yaşadık. Ancak seçilmiş yöneticilerimizle karşılıklı iyi niyet ve iradeyle eczacının yaralarını kısmen de olsa saran, bazı kazanımlarla çıktığımız bir Protokol imzaladık. Buradan bu süreçte emek sarf eden başta Çalışma Bakanımız olmak üzere, herkese teşekkür ediyoruz.

Tam bir refah toplumun tüm kesimlerinin istediği ve istemeye hakkı olduğu bir olgudur. Bizler bu tam refah halinin halen çok uzağındayız. O nedenle, daha iyi bir eczacılık hizmeti için verdiğimiz mücadeleyi sürdürmeye de kararlıyız.

Sizlerin aracılığıyla tüm meslektaşlarımızın 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü’nü tekrar kutluyor, hastalarımıza bize güvendikleri için teşekkür ediyoruz."

Bilimsel eczacılığın yıldönümü ne zaman