Samsun Emekli Memur Sen: ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

TAKİP ET

Emekli Memur Sen Samsun İl Başkanı Necmi MACİT, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve Şehitler günü vesilesiyle bir açıklama yayınladı.

Necmi Macit açıklamasında; “Bir 18 Mart gününde daha şehitlerimizi anarken başta Çanakkale de olmak üzere Dünyanın dört bir yanında vatanları ve tüm kutsalları için çarpışarak şahadet şerbetini içen o kutlu insanları rahmetle ve minnetle anıyoruz. Çanakkale destanının zafer haykırışlarını, tüm dünyaya bir kez daha duyuruyoruz.

Bundan 106 Yıl önce, sırtlanlar sürüsü emperyalist güçler topluluğu, hunharca ve hayâsızca karadan ve denizden Çanakkale sırtlarına sarılmış, boğazı geçerek İstanbul’a ulaşmak ve bizi kalbimizden vurmak istemişlerdi. Ancak, aziz milletimizin iman gücü, sarsılmaz iradesi buna fırsat vermedi. Allah’ın izni ve yardımıyla Çanakkale de destanlar yazdık. Yüz binlerce vatan evladı, tazecik fidanlar vatan uğruna toprağa düştü. Onlar, Çanakkale’nin geçilmezliğini canlarıyla ispatladılar, candan aziz bildikleri vatanlarını, namuslarını düşmana çiğnetmediler.”dedi.

 Şehitlerin Ruhu incitilemez.

Necmi Macit açıklamasının devamında; “Şehitlerimizi andığımız bu günde, onların aziz ruhlarını incitecek bir aymazlığa şahit oluyoruz. Adı milli olan, ancak gayri milli ve gayri meşru piyango kurumu, vatan uğruna yüz binlerce şehit verdiğimiz 18 Mart Çanakkale Zaferini piyango biletlerine çekiliş malzemesi yapması, o şühedanın ruhlarına ve hatıratına en büyük saygısızlıktır ve maşeri vicdanları kanatmıştır Bu piyango kumarıyla şehitler gününü kirletmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu güne atfen bilet satışlarını ve çekilişi reklam eden başta TRT olmak üzere bu reklamı kabul eden, alet olan TV kanallarını da kınıyoruz. Bu konuda RİTÜK’ü göreve davet ediyoruz. Dini ve Milli duygularımızı rencide eden böyle reklamların yayınının derhal durdurulması ve bu tür rezaletlere asla müsaade edilmemesi, duyarlı halkımızın vicdanlarına su serpecektir.” dedi.  
          
Necmi Macit açıklamasını; “Çanakkale; Şahadeti şerbet edenlerin davasıdır. Sevdalıların davası, şehitlerin davasıdır. 
Çanakkale; Vatan uğruna kanların oluk oluk aktığı, toprağın kızıla doyduğu yerdir.
Çanakkale; Can vererek can bulduğumuz yerdir.
Çanakkale; Ölürken dirildiğimiz topraktır.

Her karış toprağı, aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu şüheda yurdunda, içteki ve dıştaki hain canilere fırsat vermeden birlik ve beraberlik içerisinde, onların bütün emperyalist planlarını bozarak, kardeşçe yaşamak istiyoruz. İnsanlığı helak eden virüs savaşlarından uzak, rahat nefes alacağımız yeşil ve barışçı bir dünya bekliyoruz.” diye tamamladı.

Samsun Emekli Memur Sen