Samsun EYÜDER Toplantısına Büyük İlgi

TAKİP ET

Samsun Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği EYUDER'in tanışma, kaynaşma, istişare toplantısı Samsun il merkezinde gerçekleştirdi. Samsun EYUDER ailesinin İl temsilcisi Zehra Gül Köycü, "Çalışmalarımızı program dahilinde sürdürmekteyiz" dedi.

Samsun EYUDER ailesinin İl temsilcisi Zehra Gül Köycü ve Karadeniz Bölge Temsilcisi Ümran Uysal’ın başkanlığında Samsun il merkezinde toplandı. Toplantıya ilçe temsilcileri, üyeler ve EYUDER’i tanışmak isteyen öğretmenler katılırken, EYUDER tarafından 09-12 Nisan 2020 tarihinde Antalya’da bu yıl 11.si düzenlenecek olan EYFOR Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumunda (www.eyfor.org); paneller, atölyeler, sözlü ve poster bildiri sunumları, konferanslarla eğitim alanında akademisyenleri, öğretmenleri, üniversite öğrencilerini bir araya getirerek eğitimde değişimi yakalamanın yanı sıra alınacak olan bilgileri sahaya aktarmayı hedefliyorlar.
‘PROĞRAM DAHİLİNDE ÇALIŞIYORUZ’
Ülkemiz bazında 2009 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden dernek, eğitim alanında teorisyenleri ve uygulayıcılarını aynı platformda buluşturarak, bilimsel düşünme ve sorgulama yetilerini kullanan, bilgi, değer ve teknoloji üretebilen nesillerin yetiştirilmesi yönünde desteklemekte olduklarını  hatırlatan Samsun EYUDER ailesinin İl temsilcisi Zehra Gül Köycü, "Amacımız ulusal ve uluslararası ‘Eğitim’ etkinlikleri düzenleyerek, eğitimcileri nitelikli meslek odası yapılandırmasına kavuşturmak, demokratik, bilimsel, milli, manevi ve evrensel değerleriyle çağdaş bir toplumun oluşturulmasını sağlayacak eğitim etkinliklerini desteklemektir” diye konuştu. 
‘EĞİTİMİ GÜNÜMÜZDE ÇOK ÖNEMLİ’
Türkiye’deki eğitim sorunlarını dile getiren Samsun EYUDER ailesinin İl temsilcisi Zehra Gül Köycü, "Ülkemiz genelinde çözümlerin geliştirilmesinde akademisyenler ve uygulayıcılar ile birlikte çalışmalarını sağlayacak etkinlikler düzenlemektir. Eğitimin desteklenmesi için resmi ve özel, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmaktadır. “İşimiz Eğitim Gücümüz Eğitim" sloganını kendisine felsefe edinmiş dernek üyeleri yurdumuzun 7’inci bölgesinde “Bölgesel Farklılıkların Azaltılması” çalıştayı düzenleyerek eğitimde bölgesel farklılıklara ve bunların eğitime yansımasına dikkat çekmektedir” şeklinde konuştu.
Haber:Köksal ÖNER
 

Samsun EYÜDER