Samsun Gıda Fuarı yarın açılıyor!

TAKİP ET

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, T.C. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Karadeniz Perakendeciler Derneği (PERDER), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD), Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği (KATBİR) ve KOSGEB' in önemli destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan 'SAMSUN GIDA 2016 Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri Paketleme ve Lojistiği Fuarı', 24-27 Kasım 2016 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, T.C. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Karadeniz Perakendeciler Derneği (PERDER), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD), Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği (KATBİR)  ve KOSGEB’ in önemli destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan “SAMSUN GIDA 2016 Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri Paketleme ve Lojistiği Fuarı”, 24-27 Kasım 2016 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat ALAGÖZ; “Gıda Sektöründe Yeni İş Bağlantıları Kurulmasını Sağlayacağız”
Alagöz; “TÜYAP’ın 35 yılı aşkın iş bağlantıları kurma tecrübesinden yararlanarak, gıda sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri tek çatı altında sunmayı hedefleyen, konusunda bölgesinin en etkili buluşması olan Fuarımızda katılımcı firmalarımızı, gıda sektörü profesyonelleri, ülke sathından gelecek gıda toptancıları, toplu tüketim sektörü alım heyetleri, özel ve kamu sektörünün toptan gıda alımı yapan yöneticileri ile buluşturarak yeni iş bağlantıları kurmalarını sağlayacağız.
Hızlı olmanın büyük olmaktan daha önemli hale geldiği iş dünyasında Fuarımız vesilesiyle katılımcı ve ziyaretçilerimize, potansiyel müşteriler ile tanışma ve yeni dağıtım kanalları bulma imkanı, rekabetin nabzını tutma avantajı ve marka bilinirliği oluşturma fırsatı sunacağız.
7 Farklı Ülkeden 115 Yabancı İşadamını Yeni İş Bağlantıları Kurmak Üzere Samsun’a Getiriyoruz
Ekonomi Bakanlığı ve Tüyap Yurtdışı ofislerinin desteğiyle; İran, Cezayir, Azerbaycan, Gürcistan, Tacikistan, Irak ve Suriye’den alım heyetlerini Fuarımızda ağırlayacağız. Ülkelerinde sektörün önde gelen söz konusu işadamlarını katılımcı firmalarımız ile görüştürerek bölge ihracatına önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. 
Gıda Sektörünün Tüm Paydaşlarını Fuarımızda Buluşturuyoruz

Ev dışı tüketim grupları,  ulusal marketler ve süpermarket zincirlerinin tepe yöneticileri ile satın alma yetkilileri, gıda ve içecek perakendecileri, oteller ve turizm tesisleri işletmecileri, kafe, restoran işletmecileri, fastfood zincirleri yöneticileri, bakkaliye grubu, yerel marketler, yemek fabrikaları, catering firmaları, gıda mühendisleri ve toplu tüketim yapan her türlü kuruluşun yöneticilerini yeni iş bağlantıları kurmak ve sektördeki yenilikleri takip etmeleri amacıyla Fuar katılımcısı firmalarımızla buluşturacağız.
Düzenleyeceğimiz ikili iş görüşmesi organizasyonu kapsamında; Karadeniz PERDER’in liderliğinde Fuarımıza gelecek süpermarket ve market zincirlerinin sahipleri ile katılımcı firmalarımız arasında önemli satın alma anlaşmalarının yapılmasını sağlayacağız. Samsun Ticaret Borsası’ na bu organizasyonda ki katkılar için teşekkür ederiz.
Ayrıca, otel, restoran ve önemli turizm işletmelerinin aşçıları ve şeflerinden oluşan heyet ile fuarımızda stant açan firmaları bir araya getirerek yeni ürün ve teknolojiler hakkında bilgi transferi ve satın alma görüşmeleri imkanı oluşturacağız.

TÜGİS tarafından düzenlenecek “TÜRKİYE’ DE GIDA, GIDA SANAYİ VE GELECEĞİ PANELİ”ne Ev Sahipliği Yapıyoruz
Fuarımızın açılış günü olan 24 Kasım 2016 Perşembe günü saat 14.30 da, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezimizde Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Başkanı Necdet BUZBAŞ Moderatörlüğünde; ‘’TÜRKİYE’ DE GIDA, GIDA SANAYİ VE GELECEĞİ PANELİ” düzenlenecek. Dünya Gazetesi köşe yazarı Rüştü BOZKURT’un yanı sıra Dr. İrfan DEMİRYOL ve Şerif Ayhan SÜMERLİ’nin katılımlarıyla düzenlenecek Panel’de, gıda sektörüne ilişkin önemli konu başlıkları istişare edilecek.

Fuarımız ile Eşzamanlı Olarak Çeşitli Konferans ve Seminerler Düzenlenecek
25 Kasım 2016 Cuma günü saat 12.00’ de Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Koordinatörü Zafer YAYLA’nın “Perakende Sektöründe Verimlilik ve Operasyonel Karlılık” konusundaki sunumu ile Karadeniz PERDER üyesi perakendecileri Fuar Merkezimizde bir araya getireceğiz.

Ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Gıda Mühendisleri Odası, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliği ile gıda sektörüne ilişkin konferans ve seminerlerde sektörün birçok alt başlığı ele alınacak. 

Gastronominin Yıldızları Fuarımızda Sahne Alacak
Samsun Büyükşehir Belediyesi’ nin katkılarıyla, 22 farklı İl’den gelecek, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Karadeniz Aşçılar ve Turizmciler Birliği (KATBİR) üyesi aşçılar tarafından Fuarımız süresince her gün farklı bir Karadeniz İlinin özel lezzetleri, fuar alanında oluşturduğumuz “Gastronomi Turizmi Özel Alanı”nda ilgililer ile buluşacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi’ ne destekleri için teşekkür ederiz.

“Yeni Ürünler Sergisi”nde En Yeni Ürünler Beğeniye Sunulacak
Fuarımızda stant açan firmalarımızın yeni ürünlerini, “Yeni Ürünler Sergisi” adı altında oluşturduğumuz özel alanda basının ve sektörün beğenisine sunacağız.
Fuarımız, 24 - 26 Kasım 2016 tarihleri arasında 10.00 - 20.00, 27 Kasım 2016 günü ise 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir. Sektörün tüm ilgililerini Fuarlarımıza ziyarete bekliyoruz.