Samsun Kent Müzesi'ne ödül

TAKİP ET

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Sivas Buluşmasında Sivas'ın doğal, kültürel mirasının korunmasına yönelik son gelişmeler katılımcılara aktarıldı.

Sivas Belediyesi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen meclis toplantısında konuşan Tarihi Kentler Birliği (TKB) Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentlerinin tarihi ve kültürel geçmişinin korunmasıyla birlikte kent estetiği hakkında da çalışmalar yapmanın gelecek nesillere güzel şehirler bırakmak adına faydalı olacağını söyledi. 


  Meclis toplantısının ardından Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleştirilen panelde Sivas'ın doğal, kültürel mirasının korunmasına yönelik son gelişmeler Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Sivas Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü tarafından katılımcılara anlatıldı. 


  Daha sonra Müze Özendirme Yarışması Ödül Töreni yapıldı. Farklı alanlarda ödül alan belediyelere ödüllerini Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt takdim etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi de, ‘Sergileme Kurgusu ve Sosyal Güç Kategorisi’ ödülüne layık görüldü. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt Başkan Yılmaz’a takdim etti.

yusuf ziya yılmaz