Samsun'da Mavi Bayrak Kazanan 5 Plaj Törenle Bayraklarını Alacaklar

TAKİP ET

2017 Yılı Samsun İli Mavi Bayrak Ödül Töreni Cuma Günü Samsun Büyükşehir Belediyesi İnci Plajı'nda Yapılacak

2017 yılında ödüle hak kazanan; plajlarımıza verilecek ''Mavi Bayrak'' Ödül Töreni, 07.07.2017 günü saat 15.00’de Samsun Büyükşehir Belediyesi İnci Plajı’nda Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Akif Çağatay KILIÇ, AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sn. Çiğdem KARAASLAN ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Sn. Mehmet CEYLAN’ın teşrifleriyle gerçekleşecektir.  
2016 yılında ilimizde2 plaj mavi bayrak dalgalanırken, bu sayı 2017 yılında 7 plaj’a ulaştı.  
Mavi Bayrak Programı Dünyada 49 ülkede uygulanmaktadır. Bu yıl Türkiye’de 454 plaj, 22 marina ve 13 yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.
Ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı, uluslararası alanda Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE koordinasyonunda Dünyada 49 ülkede uygulanıyor. 
Mavi Bayrak Ödülüne sahip olan plajın, deniz suyunun temizliği, plaj işletmecilerinin çevreye olan duyarlılığı ve plajı kullananların güvenliği ve plaja ilişkin donanımın eksiksiz olduğu, belgelenmiş ve garanti altına alınmıştır. Daha da önemlisi, bu garanti uluslararası alanda da onaylanmaktadır. Bu nedenle tatil programı yapan yerli ve yabancı turistler, öncelikle mavi bayrak ödüllü plajı olan tesisleri tercih etmektedirler. Bunun için Türkiye Mavi Bayrak ile uluslararası turizm pazarında önemli bir avantaja sahip olmaktadır.                                                                                                       
Mavi Bayrak Programının Uluslararası koordinasyonu, merkezi Kopenhag’ta bulunan “Foundation for Environmental Education (FEE)“ tarafından yürütülmektedir. “Türkiye Çevre Eğitim Vakfı”, bu kuruluşa Ülkemizi temsilen 1993 yılında üye olmuş ve geçen süre içerisinde Mavi Bayrak programının yanında, FEE koordinasyonunda yürütülen beş uluslararası programı daha yürütmeye başlamıştır. Bu programlar ile çevrenin korunması ve çevre bilinci oluşturulması hedeflenmektedir.
Samsun Turizmi'nin gelişmesine ve ekonomisine önemli katkı sağlayan ''Mavi Bayrak'' törenine katılmanızı dileriz.
Saygılarımızla

Yusuf Ziya YILMAZ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı

PROGRAM

7 Temmuz 2017 Cuma 15:00 
Samsun Büyükşehir Belediyesi İnci Plajı /Mimar Sinan Mah. Adnan Menderes Bulvarı 4. Sok. Atakum 

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı 
Protokol Konuşmaları
Mavi Bayrak Göndere Çekme Töreni
Halk Oyunları Gösterisi
Kokteyl