Samsun'da toplu taşıma araçları seremonide ücretsiz

TAKİP ET

Samsun 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesinde yapılan basın toplantısında söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; 'Açılış seremonisi nedeniyle 18 Temmuz Salı günü kamuya ait toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini söyledi.

Olimpiyat sürecinde Samsun'da yoğun bir tesisleşmeye gidildiğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, " Yarın açılış seremonisi için toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptık. ''Olimpiyatların Türkiye'ye verilmesi için büyük çaba ve emek harcandı. Hükümetimizin yoğun takibi ile olimpiyatlar Samsun'a alındı. Bizler 1 yıl gibi kısa bir sürede çalışmaları tamamlayarak şehrimizi olimpiyatlara hazırladık. Herkes özverili bir şekilde üzerine düşen görevleri yerine getirdi. Dünya Samsun'u izleyecek. Binlerce sporcu ve aileleri burada olacak. Şehrimizin imajı çok önemliydi. İyi bir sportif organizasyon yanında kent kimliğini öne çıkarmak için uğraştık. Görüntü kirliliği ve kent estetiği için önemli çalışmalar yapıldı. Yoğun bir sportif tesisleşme ayrıca çevre düzenlemeleri yapıldı. Şuan hazırlıklarımız bitti. Bu başarı kısa sürede sağlandı. Şehrin ulaşım alt yapısı yetersizdi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak Shell Kavşağı'ndan Tekkeköy'e kadar 120 milyon TL'lik yatırım yaptık ve raylı sistemi hayata geçirdik. Bunlar kolay yapılabilen işler gibi geliyor ama hiç kolay olmadı. Bunlar büyük kazanımlar ayrıca 8 ayda 3 köprülü kavşak inşası gerçekleşti, dördüncüsü de yapılıyor. Bir yıl içerisinde çok büyük yatırımları gerçekleştirdik. Tesisler, yollar, tramvay çevre düzenlemesi, konaklama alanında birçok çalışma yaptık. Yarın açılış seremonisi için toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptık. İnşallah 12 gün sonra bu işi başarıyla sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşayacağız.” diye konuştu.
  “Olimpiyatlarda iyi bir misafirperverlik gösterelim, konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayalım. Bu organizasyon hepimizin'' diyen Başkan Yılmaz, "Olimpiyatların başarılı olarak tamamlanacağından eminiz. Halkımızda bize destek vermeli. Sportif faaliyetleri takip etsinler, özellikle sporcularımıza ailelerine Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstersinler. Bu çok önemli. İyi bir hazırlık dönemi bir yana sporcularımızın izlenimleri, bizi yurt dışında nasıl anlatacakları da bir o kadar önemli. Gün el ele verme günüdür. Olimpiyatlar her yönüyle başarı ile geçirmemiz hassas bir nokta. Samsun bunu başaracaktır" diye konuştu.

yusuf ziya yılmaz