Şehit Sinan Hamza'nın ismi Terme'de yaşatılacak

TAKİP ET

Terme'li şehit Jandarma Komando Çavuş Sinan Hamza'nın ismi doğum yeri olan Terme'de bir sokağa verildi.

27 Haziran 2017 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesinde Milli Jandarma Komando Taburu'na bağlı üs bölgesine yemek götüren askeri araca terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, şehit olan Terme’li şehit Jandarma Komando Çavuş Sinan Hamza'nın ismi Terme Hüseyinmescit mahallesindeki bir sokağa verildi.
Terme Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile alınan karar ile Şehit Sinan Hamza’nın Terme İlçesi Hüseyinmescit mahallesi’nde ikamet ettiği, “Kaya” sokağın ismi “Şehit Sinan Hamza Sokak” olarak değiştirildi. 
SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, şehit acılarının tüm yürekleri yaktığını belirterek “Canlarını vatan toprakları için gözlerini kırpmadan seve seve feda eden aziz şehitlerimize saygı ve hassasiyetimiz hiç bitmeyecektir. Kahraman şehidimize manevi görevimizi yapmak ve O’nun adını sonsuza kadar yaşatmak istiyoruz. Şehidimizin anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz" ifadesini kullandı.
Terme Belediye meclisi tarafından geçtiğimiz ay Ağrı’nın Tendürek dağı bölgesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir’in ismi Sakarlı mahallesi’nde doğup, büyüdüğü sokağa verilmişti. Terme Belediye Meclisi tarafından alınan karar Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanmasının ardından yürürlüğe girecek.