Son sözü bakan söyledi: Samsun Çarşamba Havalimanı'nı 3 ay süreyle kapatılacak

TAKİP ET

Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın bakım nedeniyle kapatılacak olmasına karşı bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK) yaptıkları toplantıda İhale sözleşmesindeki şartname nedeniyle "Çok açık havalimanı kapatılamaz" dediler fakat bugün Samsun a ekibiyle birlikte çıkarma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nı 3 ay süreyle kapatacaklarını ifade ederek, "Kapanmadan çözülmesi mümkün değil. Ancak 3 aylık kapatma ile biz çözebileceğiz" dedi.

Geçtiğimiz hafta Samsun gelerek Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın bakım için kapatılması hakkında açıklamalarda bulunan DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak’ın ardından bugün de  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ekibi ve  Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Samsun'a geldi. 

Samsun-Çarşamba Havalimanı’nın bakım nedeniyle kapatılacak olmasına karşı bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK) yaptıkları toplantıda İhale sözleşmesindeki şartname nedeniyle "Çok açık havalimanı kapatılamaz" dediler fakat bugün Samsun a ekibiyle birlikte çıkarma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nı 3 ay süreyle kapatacaklarını ifade ederek, "Kapanmadan çözülmesi mümkün değil. Ancak 3 aylık kapatma ile biz çözebileceğiz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ziyaret ve temel atma programlarına katılmak üzere özel uçakla Samsun'a geldi. Bakanlar Arslan ve Kılıç'ı, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri karşıladı. 
Bakan Arslan ve Bakan Kılıç, daha sonra apronda kendilerini bekleyen minibüse binerek pistindeki çökmeler nedeniyle onarım yapılması için 3 ay süreyle kapatılması planlanan Samsun Çarşamba Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve beraberindeki heyet daha sonra Samsun Valiliği'nde, Bakan Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milletvekili Fuat Köktaş ve  Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 


Bakan Arslan, "Samsun Havalimanı'nin mevcut pistindeki aşırı çökmeye dikkati çeken Bakan Arslan, "Deniz dolgusu üzerinde gerekli tedbirler alınmasına rağmen aşırı çökme var. İhale sürecini başlattık. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin(DHMİ) normal projeksiyon şartlarında yapmaya kalksak 1 yıl kapatmamız lazım. Yılda 1 milyon 700 bin yolcunun olduğu bir havalimanının kapatılmasını ne biz, ne Samsunlular, ne de Samsunlular adına sorumluluk alan değerli Bakanımız, valimiz, büyükşehir belediye başkanımız istemez. En az kapatma ile bu pisti nasıl yaparız diye düşündük, kapatmadan olur mu diye de düşündük ancak gördük ki çözüm bu değil. Gece gündüz çalışmayla 3 aylık süre içerisinde kapatmak zorunda kalacağız. İşitme Engelliler Olimpiyatı öncesi misafirlerimizin gelişlerini de sağlayacak şekilde mayın ayı sonunda Samsun Havalimanı açılacak. Gerek Merzifon, gerekse Ordu havalimanlarının sefer sayıları artırılacak böylece Samsunluların uçuş ihtiyaçları karşılanacak." dedi.