Taraftar Samsunspor'un reçetesini yazdı..!

TAKİP ET

Samsunspor'da son günlerde yaşanan hareketlik taraftarıda ayrı bir düşünceye soktu. İşte bir Samsunspor taraftarının sosyal medya hesabına yazdığı sebep, sonuç, tavsiyeler ve takım için yapılabilecekle ilgili yazısını siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

"En zor zamanda Samsunspor'a sahip çıkan başkan Erkut Tutu yönetimi bir yerlerden emir alınmış gibi topa tutuluyor. Herkesin hataları var. Hatasız insan yok bu dünyada. Bu yönetim de hatalar yaptı elbet ancak şunu da unutmamak lazım, Erkut başkan en zor dönemde elini taşın altına koydu. Geçmiş dönemlerden kalma borçlardan ötürü transfer tahtamız kapatıldı. Buna rağmen takım yine de ayakta kaldı. Şehrin ileri gelenleri ile her zaman iletişimde olundu ve hep yapıcı olunmaya çalışıldı. Hiç kimse ile polemiğe girilmedi. Erkut başkan bu yüzden sağlığını bile zaman zaman riske attı ve bu işi gönlü ile yaptığına zerre kadar şüphemiz yok. 
NE DÜŞÜNÜYORUZ,;
İsmail Uyanık hepimizin gönlünde çok ayrı yeri olan bir insandır. Samsunspor'u her zaman çok iyi temsil etmiş, her zaman haklarını en iyi şekilde savunmuştur. 2 ay kadar önce kendisi tesisleri ve futbolcuları ziyaret etti. Ne güzel çok iyi dedik. Daha sonra yine Samsunspor'la ilgili çeşitli organizasyonlarda yer aldı. O zaman dedim ki bu işte bir iş var. Bugünlerde herkes Erkut Tutu ve ekibine saldırmaya başlayınca, taşlar yerine oturdu. Bunların içinde güvendiğimiz, Samsunspor sevgisinden asla şüphe etmeyeceğimiz insanlar ve bazı basın mensupları da var ve kendilerini seviyoruz. Kimisi bilerek, kimisi -belki de- bilmeyerek bir organizasyonun parçası oluyorlar.
Yakında Kongre var ve muhtemelen İsmail Uyanık aday olacak diye düşünüyorum. Kendisini çok seviyoruz lakin Biz Erkut başkanın yaptığı fedakarlıkları da asla unutmamalıyız. Bu takıma hiç kimse sahip çıkmazken yönetime o talip oldu. Hatta taraftarlar birlik olup yönetime aday olsun diye konuşuldu Samsun'da. En zor dönemde takımın başına geçti. Büyük başarılar elde edemedik belki ancak geçmişten kalan bir sürü yanlış iş temizlendi.
Şimdi de mevcut yönetimin eksikliğini söyleyeyim. "Kendini ifade edememe". 
Yönetimimiz, haklı olduğu konularda bile kendini ifade etmedi ve çoğu konuda belki de polemiğe girmemek için kamuoyunu bilgilendirmedi. Transfer yasağımızın olduğu dönemde bazı futbolcuları elimizde tutamadık.(Bunda da mutlaka kamuoyu ile paylaşılmayan bir takım gerçekler olduğunu düşünüyorum.) 
SONUÇ;
Erkut başkan ve yönetimi Samsunspor için elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Her insan gibi onların da hataları vardır. Maalesef Samsunspor tarihinin en zor sezonunu yaşamıştır. Aynı hataların tekrar yaşanmamasını ümit ediyoruz. Spor bakanımıza Samsunspor'a hiç olmadığı kadar sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz.
TAVSİYELER;
*Gelecek sezon için takımda kalacaklar ve gidecekler bir an önce kamuoyu ile paylaşılmalıdır. En azından kalması arzu edilen futbolcularla temasa geçilerek, iki arada bir derede kalmamaları sağlanmalıdır. 
*Yönetim aday olup olmayacağını bir an önce açıklamalıdır. Yönetim Osman Özköylü ile devam edip etmeyeceği konusunda bir an önce bilgi vermelidir.
*Yabancı transferinde geçen sezon yapılan hatalar tekrar edilmemelidir.*
*Daha çok türk futbolcu tercihinde ısrarcı olunmalıdır.
*Alt yapımız çok zayıfladı, alt yapı bir an önce güçlendirilmeli ve a takımına azami Samsun çocuğu alınmalıdır.
YAPILABİLECEKLER;
*Samsunspore store'lar daha etkin kullanılmalıdır. A101 marketlerinin pazarladığı ürünlerin neredeyse tamamı satılırken, neden store'da aynı başarının gösterilemediği araştırılmalıdır.
*Samsunspor'a kaynak yaratacak yeni projeler üretilmelidir.
*Bütün okullarda Samsunspor'luluğu aşılayıcı organizasyonlar yapılmalıdır.
*Yeni statta gelir getirecek noktalar, bir ajans vb tarafından pazarlanmalı, Samsunspor, parasını peşin almalıdır. İş profesyonellere bırakılmalıdır.
*Forma anlaşmaları uzun dönemli yapılmalıdır. Sürekli firma değiştirilmemelidir.
*Stad ismi için sponsor sağlanmalıdır. 
*Gerekirse Takıma isim sponsoru bulunmalıdır.
*Okullarda passolig kartı uygulaması yapılarak, her hafta bir okulun ücretsiz maça getirilmesi planlanmalıdır.
*Bayan taraftarlar için ücretsiz kombine verilmeli, aile tribünü oluşturulmalıdır.
*Bayan taraftar grubu oluşturulmasına ön ayak olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmeliyiz.
*Her Haftanın belirli bir günü basın toplantısı düzenleyerek, basını ve taraftar derneklerinin temsilcilerini davet etmeliyiz.
*Çocuklara yönelik daha çok promosyon yapmalıyız.
*Yılın belirli gününü Samsunspor'lular günü ilan ederek, Samsun'un önde gelenlerini ve iş çevrelerini davet edip iletişimi canlı tutmalıyız.
*Daha çok banka ile Samsunspor kredi kartı anlaşması yapmalıyız. 
önerileri çok daha artırabiliriz. Şimdilik benden bu kadar."

samsunspor