Tarihle Doğanın Kesişim Noktaları Balıkesir ve Mersin

TAKİP ET

Türkiye çok sayıda tatil beldesi ile tüm dünyada ünlü ancak bir de ismi pek fazla geçmeyen oysaki en az ünlü tatil beldeleri kadar etkileyici güzellikler sunan destinasyonlar var ki zaten doğaya ve tarihe meraklı yerli ve yabancı turistler bu destinasyonları gayet iyi biliyorlar,...

Kara kara düşünmeyin tatil için ne istiyorsanız hepsi gezinomi.com da... A'dan Z'ye heyecanla planlayacağınız tatil ya da seyahatleriniz için sunulan çözümler gezinomi.com da

Türkiye çok sayıda tatil beldesi ile tüm dünyada ünlü ancak bir de ismi pek fazla geçmeyen oysaki en az ünlü tatil beldeleri kadar etkileyici güzellikler sunan destinasyonlar var ki zaten doğaya ve tarihe meraklı yerli ve yabancı turistler bu destinasyonları gayet iyi biliyorlar, tatillerini buralarda geçirerek çoğunluktan ayrı ve ayrıcalıklı tatil deneyimleri yaşamanın tadını çıkartıyorlar. Akıllı gezginlerin vazgeçilmez rotaları arasında yer alan en önemli iki destinasyonsa tabi ki Akdeniz’in en etkileyici kentlerinden biri olan Mersin ile Marmara’nın eşsiz güzellikteki şehri Balıkesir. Bu iki rota da aslında hele de Türkiye vatandaşlarının mutlaka gitmesi, görmesi gereken sayısız güzellik barındırıyorlar çünkü Türkiye’nin ne kadar muhteşem bir doğaya ve ne denli köklü bir tarihe sahip olduğunu anlatan harikalarla dolular. Eğer ilk tatilinizde doğaya ve tarihe gerçek anlamda doymak, dinlenmenin yanı sıra yeni şeyler öğrenmek de istiyorsanız bizce tercihinizi Mersin’den ya da Balıkesir’den yana kullanmanız son derece mantıklı.

Doğal güzellikler başkenti Mersin

Muhteşem bir Akdeniz kenti olan Mersin aklınıza gelebilecek tüm doğal güzelliklerin bulunduğu bir destinasyon yani gerçekten burası için doğal güzelliklerin başkenti demek kesinlikle bir abartı sayılmaz. Mersin tatiliniz boyunca nehirler, şelaleler, mağaralar, vadiler, çaylar, inanılmaz güzellikte koylar görme şansı yakalayacaksınız. Bu kadar çok doğal güzelliğin bir arada bulunduğu dünyanın nadir bölgelerinden biri olan Mersin tüm bu özellikleri sebebiyle sanıyoruz doğal güzellikler başkenti olarak tanımlanmayı hem de fazlasıyla hak ediyor.

Mersin’in doğal güzelliklerinde bahsetmişken bu ilin tüm dünyada iki önemli doğa harikasına ayrı bir paragraf açmadan geçmek olmaz; Cennet- Cehennem Çökükleri ve Yedi Uyurlar Mağarası. Cennet-Cehennem Çökükleri biri cehennem biri de cennet olarak adlandırılan iki mağaradan oluşuyor ve cennet olarak isimlendirilen mağaranın içinde bir de tarihi kilise bulunuyor. Yedi Uyurlar Mağarası ise hem Müslümanlıkta hem de Hristiyanlıkta ismi geçen bir yer, yani buraya yalnızca doğal güzellik diyemeyiz zira Yedi Uyurlar mağarası doğal güzelliğiyle büyülediği kadar tarihi anlamı nedeniyle de etkileyici.

Mersin otelleri ve Mersin tatilleri sizi sadece doğal güzelliklerle buluşturmakla kalmayacak çünkü Mersin milattan önce 7 birlere dek uzanan tarihiyle belki de ülkemizin tarihi kalıntılar açısından da en zengin bölgesi olma özelliğini taşıyor. Mersin’de antik kentler, tarihi camiler ve çok sayıda farklı tarihi eser sizi bekliyor. Tarsus Ulu Camii, Şahmeran Hamamı, Adam Kayalar, Yumuktepe Höyüğü Mersin’in dört bir yanına dağılmış olan tarihi yerlerden sadece küçük bir kısmı. Emin olun ki bu kadim şehirde bunlardan çok daha fazla eşsiz tarihi eser ve kalıntı sizi bekliyor.

Huzurlu tatil için ilk tercih Balıkesir

Gelelim Türkiye’nin hem Marmara hem de Ege denizine kıyısı olan nadide şehri Balıkesir’e. Marmara bölgesinin tartışmasız olarak en güzel tatil destinasyonu olan Balıkesir denilince akla gelen ilk yer ilin huzurlu, güzel ve ünlü tatil beldesi Ayvalık. Özellikle eşsiz bir güzellik olan Cunda Adası ile haklı bir üne sahip olan Ayvalık Balıkesir’in mutlaka görülmesi hatta mümkünse bir değil birkaç gün kalınarak etraflıca gezilmesi gereken bir yer. Ayvalık’ta çok sayıda tarihi kilise ve manastır bulunuyor. Hem tarihi hem de mimari açıdan önem taşıyan bu kilise ve manastırların yanı sıra ilçede yine çok sayıda tarihi camii de yer alıyor. Bu açıdan bakılınca Ayvalık bu topraklarda farklı dinlerin nasıl bir arada yaşadığını görmek için mükemmel bir fırsat. Ayrıca Ayvalık’ta kesinlikle görmeniz gereken yerlerden biri de Şeytan Sofrası. Manzarasına kelimenin tam manası ile âşık olacağınız bu noktada olabildiğince uzun süre kalıp manzaraya doymaya çalışacağınızdan emin olabilirsiniz.

Balıkesir tatil otelleri tabi ki yalnızca Ayvalık’ta değiller. Bu bir sürü tatil beldesine ev sahipliği yapan kentin her yerinde konforlu ve nezih oteller bulabilmeniz mümkün. Edremit, Akçay, Altınoluk gibi şehrin en popüler tatil merkezlerinde umduğunuzdan çok daha fazla otel yani konaklama seçeneği var.

Mersin Ulu Resort Mersin’e gitmeyi planlıyorsanız tercih edebileceğiniz otellerden biri. Son dere ce özenle tasarlanmış bir tesis olan otelde kalarak Mersin’in doğasının, tarihinin tadını sonuna kadar çıkartmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

tatil