Tekkeköy'den Yayalar Kırmızı Çizgimiz mesajı

TAKİP ET

Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' temalı farkındalık etkinliği yapıldı. Etkinliğe Tekkeköy Belediyesi ve ilgili kurumlar destek verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne vurgu yapmak amacıyla hayata geçirilen 'kırmızı çizgi' uygulaması Samsun'da da başlamıştı. Bugün de aynı amaca yönelik bir etkinlik Tekkeköy ilçesinde gerçekleştirildi.
Farkındalık eyleminde olduğunu göstermek amacıyla yapılan etkinlikte yaya geçitlerinin orta kısmına kırmızı şerit çekilerek, "Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir" sloganıyla yayaların karışmış olduğu kazaları sıfıra indirmek için yürütülen çalışmalara devam edildi. 


Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekkeköyümüzde de #YayalarKırmızıÇizgimiz diyerek yaya öncelikli trafiğe dikkat çektik. 
Yayalar Kırmızı Çizgimiz. " mesajını sosyal medya hesabından paylaştı. 
Tekkeköy'de gerçekleştirilen etkinliğe, Tekkeköy Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanı Sadullah Kalaycı, ilçe emniyet ve jandarma trafik personelleri katıldı.

Tekkeköyden Yayalar Kırmızı Çizgimiz mesajı