Tekkeköy'ü ülke gündemine taşıyan istasyon arızalı çıktı!

TAKİP ET

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ni ülke gündemine taşıyan hava kirliliği ile ilgili ölçümün yapıldığı istasyonun arızalı olduğu ortaya çıktı.

Önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonları'nın verilerine dayanarak yapılan, "Samsun Türkiye'nin en kalitesiz havasına sahip" değerlendirmesinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.  

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonları sayfasında bugün saat 10.00 itibari ile hava kalitesi indeksini ölçen istasyon arızalı olarak görülüyor. 

8 İSTASYONDA ARIZA VAR 
Bugün itibari ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait ülke genelindeki 8 Hava Kalitesi İzleme İstasyonu'nun arızalı olduğu bilgisine ulaşıldı. İşte o 8 istasyon: Samsun Tekkeköy Zonguldak Ereğli Kırklareli Vize Bursa Beyazıt Uşak İzmir Seferihisar Muğla Yatağan Şırnak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonlarının verilerine göre hava kalitesi indeksi 0-50 arası iyi-yeşil, 51-100 arası orta-sarı, 101-150 arası hassas-turuncu, 151-200 sağlıksız-kırmızı, 201-300 kötü-mor ve 301-500 arası kötü-kahverengi olarak gösterilerek derecelendiriliyor. Gri ise istasyonun arızalı olduğunu gösteriyor. 

'KİRLİ HAVA HABERLERİ KASITLI' 
Tekkeköy'ün hava kirliliğiyle gündeme gelmesini sert bir şekilde eleştiren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Dünyanın 3. büyük spor organizasyonu olan 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan ilçemizi kirlilikle gündeme getiren haberleri üzüntüyle takip ediyoruz. Basında önemli yer tutan kuruluşların, sanayinin yerleştirildiği Tekkeköy'ü yaklaşan büyük organizasyon öncesinde gündeme taşımalarını doğru bulmuyorum. 15 Temmuz gibi hain darbe girişiminin olduğu olaylar sonrasında bazı lobiler harekete geçerek bu organizasyonu da iptal ettirmeye kalkışmıştı. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve diğer bakanlarımızın gayretleriyle organizasyonun Türkiye'de Samsun ilinde yapılması kararından vazgeçilmedi. Son 2 gün içerisinde akla sığmayacak olumsuz haberlerle Türkiye'nin gündemine getirildik. Bu haberleri yapanlarda bir art niyet arıyorum. Bunlarla ilgili hukuksal mücadeleyi vereceğim, hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.   

Kaynak : Samsun Gazetesi

Hasan Togar