Terme'de hasret sona eriyor!

TAKİP ET

Samsun'un Terme ilçesinde 35 yıl sonra sinema salonu açılacak. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 'Yıllardır süren sinema salonu hasreti Terme'de ay sonunda sona erecek. 35 yıl sonra açılacak sinema salonu ilçemize hayırlı olsun' dedi.

Terme ilçesinde, çeşitli nedenlerle işletilemeyerek yıllar önce kapatılan sinemaların ardından yeni salon açılması için kollar sıvandı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un çabaları ve Termeli genç yapımcı ve oyuncu Emirhan Özcan’ın girişimleri ile uzun zamandır sinema hasreti çeken Terme’de salon halkın hizmetine girmeye hazırlanıyor.
“ŞUBAT SONUNDA AÇILACAK”
Emirhan Özcan kurucusu olduğu EMR YAPIM şirketi ile çektiği sinema filmi 19 Nisan da vizyona girecek. Hayatta Olmaz Sinema filminin yapım ve dağıtım organizasyonlarını tamamlar tamamlamaz memleketine dönerek sinema salonu açacak olan Özcan, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret ederek çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verdi. Özcan çalışmaların sonuna geldiklerini ve Şubat sonunda hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi.
“BAŞKA YERLERE GİTME DÖNEMİ KAPANACAK”
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçedeki sinema salonun uzun yıllar önce kapandığını anımsatarak, "Belediye başkanı olduğumdan itibaren kim beni görse 'Ne zaman sinema açacaksın' diye soruyordu. 35 yıldır sinema olmayan ilçemizde hiç sinemaya gitmemiş insan sayısının epeyce fazla olduğunu tahmin ediyorum. Sanatın gençlerin motivasyonunda, yaşamı doğru algılanmasında, hedeflerinin belirlenmesinde çok değerli bir araç olduğunu düşünüyorum. Genç nüfusun yoğun olduğu bir ilçeyiz. Benim ailelerden isteğim, özellikle çocuklarını sinemamıza yönlendirsinler. Terme’de film izlemek için buradan başka ilçelere gitme dönemi kapandı” şeklinde konuştu.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul