Toplu Taşımada Yasak Kaldırıldı

TAKİP ET

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Eyüp Güler, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgeye göre, toplu taşıma araçlarının artık tam kapasite çalışabileceğini söyledi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan toplu taşıma araçlarında yüzde 50 kapasiteli yolcu taşıma uygulaması İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile birlikte kaldırıldı.

Normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte bir bir değişen kurallara bir yenisi eklenerek, Samsun'da yarı kapasite ile çalışan minibüs, dolmuş, otobüs, halk otobüsü, tramvay ve belediye otobüsleri artık koltuk kapasitesine göre yolcu alabilecek. 

BAKANA TEŞEKKÜR
Samsun'da koronavirüs tedbirleri kapsamında kapasitesinin altında yolcu taşıması nedeniyle zarar eden dolmuş şoförlerine müjdeli haberi veren Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Eyüp Güler, "Sesimizi duyan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çok teşekkür ederim. Samsun'da şoför esnafımız evine ekmek dahi götüremez duruma gelmişti. Atılan yeni adımla birlikte nefes almaya başlayacaklar. Vatandaşlarımızdan toplu taşıma araçlarına mutlaka maskelerini takarak ve tedbirlerini alarak binmelerini rica ediyoruz" dedi.