Türk Kızılayı Canik Şubesi Öksüzlerin Yanında

TAKİP ET

Türk Kızılay Canik Şubesi Başkanlığı Başalan Mahallesi Merkezinde dedelerinin yanında kalan anneleri ve babaları yanlarında olmayan M., A. ve S. Kardeşleri yalnız bırakmadı.

Canik Şube Başkanlığı saha çalışma esnasında ve Başalan Muhtarının bilgisi dahilinde mağdur oldukları tespit edilen kardeşlere Türk Kızılay’ının yardım elini uzattılar. Dedelerinin evinde anneanneleri ve dedelerinin kardeşinin eşi tarafından bakılan ve sadece yengelerine anne diyen kızlarımız eğitimlerine devam etmekte ve bakımları dedeleri, ananeleri ve anne dedikleri yengeleri tarafından yapılmaktadır. Canik Şubesi gönülleri tarafından ziyaret edilen evde ihtiyaçlar tespit edilmiştir. Bu arada çocuklar evlerinde inek olmadığı için süt içemiyorlardı. Bu nedenle aileden ineğe bakma konusunda söz alınınca Türk Kızılay gönülleri tarafından alınan inek aileye teslim edildi. Teslim sırasında, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner ile Türk Kızılay Samsun Kan Bağışçısı Kazanım Personeli Salih Kayan’ın yanı sıra Türk Kızılay gönülleri de vardı 
‘ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYORUZ’
Her zaman yardım etmeyi ilke haline getirmenin mutluğu içinde olduklarını anımsatan Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs,"Kimsesizlerin kimsesi olarak anneleri ve babaları yanlarında olmayan üç kızımızı bırakmazdık. Onlar dedelerinin yanında mutlular. Onların beslenmeleri için süt içmeleri gerekiyordu. Fakat ailenin ineği olmadığı için yavrularımızın taze süt içmesi mümkün değildi. Türk Kızılay gönülleri ile ortak karar alarak ailenin ineğe bakma sözü alınarak inek satın alınmasına karar verdik. Gönlü güzel Türk Kızılay gönüllüleri sayesinde bir inek satın alarak teslim ettik. Onlar bizden balık istemiyorlar balık tutmayı öğretmemizi istiyorlardı bizde 2019 yılının son günlerinde hayallerini gerçekleştirdik” dedi.  
‘BUGÜNLER İÇİN VARIZ’ 
Bundan  sonra bu ineğe bakarak hem beslenecekler, doğacak olan danaları ile gelecekleri için bir yatırım yapmış olacaklarını vurgulayan Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs,"Bu kızlarımıza bir inek alınmasında bizleri destekleyen ve bu işin mimarı olan hayırsever Fatma Zehra Altuntaş’a, Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram beye, Türk Kızılay çakışanlarına,  Canik TOKİ 2’inci Etap yöneticisi Ahmet Şahin'e İş insanı Cafer Birinci'ye, Sedat Zehir’e ve bizleri yalnız bırakmayan Türk Kızılayı gönüllülerine sonsuz teşekkür ederken, gelecek olan 2020 yılını mutlu ve mesut geçirmek dileği ile mutlu yıllar temenni ediyorum" diye konuştu.
Haber:Köksal ÖNER
 

Türk Kızılayı